Фото без описуУ Старосинявській громаді тривають заходи Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». З початку акції працівники Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді селищної ради спільно із поліцейськими офіцерами громади провели акцію «Синя стрічка – проти насильства», учасниками якої стали  учні Цимбалівської гімназії  та Мшанецького ліцею.

З метою попередження проявів жорстокості та насилля серед учнівської молоді в школах відбулася профілактична акція “Синя стрічка – проти насильства” в рамках Всеукраїнської акції боротьби проти насильства.

Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Організатори – в.о. директора Старосинявського ЦСССДМ Інна Шуляк спільно з поліцейським офіцером громади Сергієм Хоменком проводили інформаційні хвилинки, розповідали дітям про різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій. Для кращого візуального сприйняття акції  підготували символічні сині стрічки, які прикріплювали всім учням.

У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдається нікому, але можна принаймні спробувати зменшити число зла на Землі.

 

Старосинявський ЦСССДМ