Фото без описуПід час військових дій донорська кров була ледь не єдиним способом врятувати бійця, який зазнав поранення з масивною крововтратою.

В реаліях сьогоднішньої війни,  ми, українці в тилу, повинні робити все від нас залежне, аби зберегти життя кожному бійцю. Крім того, варто не забувати й про цивільних, які стають жертвами ракетних та артилерійських ударів – їм необхідна донорська кров. 

Тому КНП «Старосинявська багатопрофільна лікарня» за підтримки селищного голови Віталія Здебського та з ініціативи депутата селищної ради Юрія Кравчука повідомляє жителів Старосинявської громади про прийом крові у приймальному відділенні лікарні і запрошує донорів прийти на здачу крові 29 червня 2023 року о 8.30.

Варто зауважити, що українці повинні формувати у своїй спільноті та громаді культуру регулярного та безоплатного донорства крові.

Кров та її продукти – найважливіший ресурс, що дозволяє ефективно надавати допомогу жінкам, у яких виникають кровотечі внаслідок вагітності та пологів; пацієнтам, яким проводяться складні медичні та хірургічні процедури жертвам травм, аварій, стихійних лих та нещасних випадків.

Щоб безпечна кров була доступна кожному, хто її потребує, необхідно мати донорів, готових добровільно, безоплатно і регулярно здавати кров. Наявність ефективної програми донорства крові, що забезпечує широку та активну участь населення, дозволяє своєчасно виконувати необхідні переливання крові як у мирний час, так і в періоди надзвичайних ситуацій та стихійних лих, коли потреби крові різко зростають.

Розвитку ефективної програми донорства крові багато в чому сприяє сприятлива соціальна та культурна атмосфера загальної солідарності, при цьому широко відомо, що акт донорства крові допомагає розвивати зв'язки у суспільстві та зміцнювати соціальну згуртованість.

Цілі кампанії цього року полягають у тому, щоб:

  • висловити вдячність донорам крові у всьому світі та підвищити поінформованість широкого загалу про необхідність регулярно і безоплатно здавати кров;
  • нагадати донорам про необхідність систематично здавати кров протягом усього року, оскільки це дозволяє підтримувати достатні запаси крові та повсюдно забезпечувати можливість своєчасного та безпечного переливання крові;
  • визнати та пропагувати значущість добровільного безоплатного донорства крові для зміцнення суспільної солідарності та соціальної згуртованості.

Запишися в резерв на донацію крові сьогодні -  врятуй три життя завтра.

Бути донором під час війни -  прояв неабиякої хоробрості!

Головний лікар

КНП «Старосинявська БЛ»

Віталій МАКОГОНСЬКИЙ