Фото без описуСтаросинявська команда у складі семи осіб ось днями повернулася із-за кордону з гарними новинами та позитивними результатами про співпрацю.

В ході обміном досвіду в місті Турава, Опольського Воєводства, Республіки Польща  відбувся тренінг для пожежників-добровольців в Навчальному центрі «Стражак». Команду  рятувальників-добровольців зі Старосинявської громади очолив  засновник, керівник добровольців-вогнеборців Валентин Матіяш, депутат селищної ради. Серед учасників команди  - представники органу місцевого самоврядування - депутатка селищної ради Оксана Білик, член виконавчого комітету Ігор Федорчук.

В рамках міжнародної співпраці  наша команда отримала гуманітарну допомогу із Польщі – 7 комплектів захисного протипожежного одягу та касок, пройшла відповідне навчання та відбулися домовленості про визначення шляхів подальшої співпраці, а саме визначення міста-побратима для Старої Синяви.

Старосинявські добровольці-вогнеборці передали Міністру Внутрішніх Справ, воєводі м.Ополе, керівнику Головного управління рятувальної справи  м.Ополе, керівнику пожежно-рятувальних підрозділів та рятувальних добровільних пожежних команд м.Ополе  сувенірні подарунки з українською символікою.

Міжнародна співпраця під час воєнного стану в країні досить важлива. Надіємося на майбутні  гарні  результати та розвиток  суспільно-політичних відносин.

За матеріалами тренінгу.