Фото без описуПонад триста діб війни минуло, як український мирний народ переживає агресію російських окупантів, тікаючи від ракетних ударів, бомб та градів… Робота в тилу є на сьогодні не менш важливим кроком наближення перемоги України. Кожен житель громади, як кажуть, «від малого до старого» робить свою справу та віддає частину себе для підтримки захисників рідної землі, допомоги переселенцям, які волею долі опинилися у складній ситуації.

На сьогодні на території Йосипівського старостинського округу, який складається із 4-ох сіл, немає жодного населеного пункту, де б усі мешканці з початком повномасштабного вторгнення  на українські землі не працювали спільно для допомоги ЗСУ та переселенців. Навіть маленька справа одного – в сукупності дає гарний результат.

Так, у селі Теліжинці за сприянням керівника ПСП "Обрій" Олександра Крота (депутата селищної ради) з метою благодійної допомоги ЗСУ та населенню деокупованих територій місцеві мешканці неодноразово організовано проводили збір та відправку продуктів харчування, теплий одяг, пекли домашній хліб, закривали тушонки із свинини та квасолі, варили домашнє згущене молоко, виготовляли буржуйки, організовували благодійний ярмарок для підтримки ЗСУ.

Така підтримка в цей час досить вагома. Важко знайти людину, яка б змогла вирішувати проблеми інших людей в складних життєвих обставинах. Щира вдячність громаді Теліжинець! Усім мирного неба!

Робота в тилу триває і є важливим кроком до наближення перемоги. З метою допомоги нашим українським захисникам, за сприянням ФГ "Миколайця О.Д." (керівник Олександр Миколаєць, депутат селищної ради) жителі села Уласово-Русанівка неодноразово збирали продукти харчування, теплі речі та  пекли домашню випічку. Понад три дні мешканці села працювали спільно і закрили тушонки із свинини та гречаної крупи. Дана продукція спрямована на підтримку наших військових.

Також у с.Іванківці допомогу нашим українським захисникам та переселенцям неодноразово надавали жителі села та місцеве ПП "М-Агро-Макс" (керівник Олег Миколаєць, депутат селищної ради). Збирали продукти харчування, теплі речі, пекли домашню випічку, купували ліки, виготовляли шипи для військових, надавали матеріали для виготовлення буржуйок. Дана допомога спрямована на підтримку Збройних Сил України.

Щира вдячність Олексію Корабльову, керуючому ФОП «Мельник С.В.», за надану неодноразову допомогу в забезпеченні м’ясною продукцією військових частин Хмельниччини.

За сприянням селищного голови Віталія Здебського жителями сіл Іванківці, Йосипівка, Теліжинці, Уласово-Русанівка перероблено 125 кг риби на домашні рибні консерви.

У с.Йосипівка також неодноразово усі жителі активно долучалися до різнопланових акцій допомоги ЗСУ: збирали кошти на підтримку захисників, приносили теплі речі, продукти харчування, купували ліки, придбали і переробили на тушонки дві туші свині, надавали матеріали для виготовлення шипів та буржуйок.

Дякуємо усім небайдужим родинам, які активно беруть участь у допомозі нашій армії, жителям деокупованих територій та переселенцям. Незважаючи на важкий час, що нині доводиться переживати українцям, мешканці нашого старостинського округу єднаються для допомоги військовим.

Час показує – в єдності ми сила! І незважаючи на потоки цілеспрямованої дезінформації, яка поширювалася як в соцмережах, так і на місцях, люди навчилися вирізняти, де правда, а де брехня, зуміли побачити, з якою метою все це відбувається, змогли проаналізувати добрі вчинки кожного та оцінити вклад у підтримку і спільну справу допомоги.

Всі ми прагнемо миру і добра в країні! 

Щиро дякуємо усім жителям за підтримку, клопітку спільну справу для наших захисників! Захистимо наш спільний дім разом!  Разом до Перемоги!

Іван ЛУЦЕНКО, староста сіл Йосипівка, Іванківці, 
Уласово-Русанівка, Теліжинці.