Фото без описуСьогодні у селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 30 членів виконкому. Обговорили шляхи вирішення проблемних питань, що виникли внаслідок руйнування української системи енергетики у час воєнного стану та інші.

Розглянули питання:

1.Про затвердження висновку опікунської ради при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, про що інформував перший заступник селищного голови Олександр Попик;

2.Про опалення приміщення Старосинявської гімназії №1 ім.О.Казмірова, про що повідомив заступник селищного голови Андрій Карпушин, котрий наголосив, що ТОВ «Компанія «Ескадра» призупиняє постачання теплової енергії до адмінбудинку селищної ради, приміщення будинку культури та Старосинявської гімназії №1 імені О.Казмірова, тому виникає складна ситуація, пов’язана з відсутністю постачання теплової енергії бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2022-2023 роки. Щоб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, з припиненням постачання теплової енергії, потрібно передати відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради котельню та право здійснювати опалення даних приміщень. Прийнято рішення - відділу освіти, молоді, спорту, культури та відділу культури, національностей, релігій та туризму виконкому селищної ради забезпечити виконання рішення позачергового засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС №9, з метою недопущення зриву опалювального сезону по бюджетних установах.

На запитання членів виконкому Олександр Пузирук, начальник відділу освіти, пояснив, що у відділі освіти є спеціально підготовлений персонал (кочегари), які пройшли навчання, мають відповідні посвідчення, і вони готові працювати.

Член виконавчого комітету Любов Співак зауважила, що варто зробити важливі розрахунки на утримання Старосинявської гімназії №1 ім.О.Казмірова, скільки там навчається учнів, скільки всього персоналу, скільки педагогів і скільки коштів йде на оплату енергоносіїв, тепла? Є у нас в центрі Старосинявський ліцей ім. О. Романенка, є усі умови, опалення, то чи не варто провести оптимізацію та навчати усіх дітей там, це економічно обгрунтовано.

Андрій Карпушин інформував, що рішення приймаютьдепутати.

Фото без опису

3.Про створення комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури;

4. Про присвоєння адрес;

5. Про уточнення адрес, інформувала завідувач сектору архітектури, містобудування Людмила Стегніцька.

6. РІЗНЕ:

Виступив з інформацією начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук, депутат селищної ради, повідомляючи, що непроста ситуація нині складається із електроенергією, яка відображається на навчальному процесі у громаді. Є проблема із постачанням продуктів харчування (м’яса, хліба, який не встигають належно випікати постачальники), молочних продуктів. Ми можемо забезпечити тепло у навчальних закладах, але основні продукти у зв’язку з частими перебоями світла можуть псуватися, їх немає де і яким чином зберігати. Тому ми змушені призупинити харчування дітей у навчальних закладах, окрім Старосинявського ДНЗ, в який будемо вирішувати питання із встановленням генератора. Уроки прийдеться скоротити до 35 хв., щоби діти раніше пішли додому. На дистанційне навчання поки ми теж не можемо перевести, бо немає світла- немає дистанційного навчання. Тому шукаємо такі шляхи вирішення проблем до стабілізації ситуації. Така ситуація не лише у нашій громаді, вона торкається багатьох шкіл України…

Фото без опису

Виступив директор КП «Старосинявський ЦВ №1» Валентин Матіяш, депутат селищної ради, який наголошував на забезпечення сіл генераторами, враховуючи ситуацію із водопостачанням жителів сіл, хоча би погодинного їх забезпечення водою. Можливий варіант – зібратися коштами на генератори відповідної потужності.

Селищний голова Віталій Здебський підбив підсумки виконкому, сказав, що враховуючи непросту ситуацію з електропостачанням – на громаду останнім часом було дозволено використовувати протягом доби по 300 кВт – ліміт, ми змушені виходити із ситуації, що склалася. В першу чергу забезпечуються електропостачанням об’єкти критичної інфраструктури (лікарня (в наявності генератор), аптеки та ін.). Необхідно вирішити питання з опаленням, оскільки це стосується підтримки належного теплового режиму не лише бюджетних установ громади, а й Старосинявської гімназії №1 (там діти), Пенсійного Фонду, центру соціальних служб.

Навчання потрібно продовжувати, бо без світла ми теж не можемо дітей перевести на дистанційне навчання, забезпечити он-лайн режим.

Працюємо, підтримуємо захисників та переселенців, знаходимо шляхи вирішення проблем.

 

 

За матеріалами виконкому.