Фото без описуСпільна праця це – сила! І в цьому переконалися усі мешканці громади, об’єднуючи зусилля для допомоги жителям міст, де тривають бої, та нашим захисникам, які обороняють рідний край від вторгнення окупантів. За час війни для воїнів ЗСУ та потерпілим від військових дій жителями с.Адампіль спрямовано багато зусиль для їх підтримки.

Більше 2000 півлітрових та літрових банок тушонки виготовлено в домашніх умовах, тушонки з різними крупами, кровянки, паштет. Це все виготовляли дівчата в місцевому кафе «Шанс», їх підтримували і допомагали жителі, як кажуть, усім селом, хто міг, варив вдома.

У сім'ї Дмитруків Сергія та Любові виготовляють рибну консерву. Там випікали пироги.

Солодощі для наших захисників випікали діти вулиці Лесі Українки. За 2 дні юні пекарки виготовили своїми силами та спакували 12 ящиків домашньої випічки.

У кафе "Зустріч" та "Шанс" мешканки Адамполя ліпили вареники.

Працівники місцевого дитсадка теж долучилися, завідуюча дитсадком Олена Роздобудько організувала роботу.

Підтримку нашим захисникам надавали і педагоги та працівники Адампільської ЗОШ І-ІІІ ст., директор Світлана Яковишина, які готували домашні запіканки, вареники – смаколики для захисників.

Для виготовлення м’ясних тушонок надали туші свиней Ізографова Ганна та Гук Фелікса. У Гук Фелікси переробляли м’ясо на тушонки. До спільних справ долучалися і жінки –переселенці.

Активно працювали працівники кафе "Шанс", котрі окрім випічки, закупляли туші свиней і переробляли на тушонки, виготовляли паштети, тушонки з крупами, а люди по домівках варили в автоклавах, скріплюючи кольцами.

За сприянням селищного голови Віталія Здебського організовано більше 134 кг риби у співпраці із ПАТ «Хмельницькрибгосп», яку жінки з Адамполя переробили на рибні домашні консерви.

Уся виготовлена продукція спрямована на допомогу бійцям, частина домашніх тушонок – для підтримки переселенців громади.

У теперішній складний час кожен, хто допомагає українським захисникам, уже є народним героєм тилу. Кожна допомога, кожна спільно зроблена справа – це вклад у захист нашої країни. Все буде Україна!

Фото без описуФото без опису

Віктор СОСНЯК, староста сіл Адампіль, Липки, Перекора,

Любов КУЧЕР, діловод селищної ради.