Фото без описуДнями на території місцевого ринку робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Старосинявської селищної ради, до складу якої увійшли начальник Старосинявської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Галина Гук, посадові особи місцевого самоврядування - спеціалісти Старосинявської селищної територіальної громади Світлана Данилюк та Олександра Міщишина, дільничий офіцер поліції Старосинявського відділу національної поліції Сергій Хоменко, проведено обстеження торгових місць на предмет виконання суб’єктами господарювання трудового та податкового законодавства.

Поряд з цим під час рейду начальник Старосинявської ДПІ Галина Гук зупинилась на питаннях легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення податкового боргу, а також пошуку резервів та забезпечення додаткових надходжень до бюджету, практичного застосування законодавства платниками податків законодавчих новацій.

Також Галина Гук  наголосила  на важливості популяризації такої законодавчої новації, як одноразове добровільне декларування активів фізичними особами.

Фото без опису«Дуже важливо дізнатися думку представників бізнесу та громадськості з актуальних питань податкової політики. Саме прямі контакти дають можливість краще зрозуміти потреби платника податків, надання йому тієї чи іншої сервісної послуги від податкової служби і водночас у ході діалогу забезпечують роз’яснення важливих інформаційних проектів. Перш за все - це податкова амністія як законодавчий спосіб легалізації набутих активів та подальшої позитивної історії платника», - прокоментувала результати рейду Галина Гук.

У роботі групи взяв участь власник місцевого ринку ФОП "Валентин Дроздовський". Такі роз’яснювальні заходи серед суб’єктів підприємницької діяльності на місцевому ринку будуть проводитись і надалі.

За матеріалами Старосинявської ДПІ.