Фото без описуВже традиційно в Україні щороку проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини. Акція має на меті привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Підтримуючи ініціативу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Старосинявська центральна бібліотека презентує до уваги відвідувачів тематичну книжкову виставку «Насильству немає виправдань». Рекомендовано до перегляду книги про насилля, юридичну літературу, книги з сімейного права, педагогіки, довідково-інформаційні матеріали, психологічна література. Також представлені буклети про булінг, який на даний час є поширеним явищем. У книгах та матеріалах розкривається дана проблема та вказуються можливі шляхи виходу з неї. Свобода від насильства – одне з основних прав людини. Утім від різних форм насильства страждають як жінки, так і чоловіки, дівчата та хлопці. Факти насильства і жорстокості до дітей викликають особливе занепокоєння. Юридичні довідники нададуть консультації як захистити себе від насильства.

Першими до бібліотеки, щоб ознайомитись з книгами та буклетами завітали працівники Старосинявського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради. В ході огляду фахівці Центру доповнили виставку буклетами відповідної тематики.

Якщо ви знаєте когось, хто потерпає від насильства, помічайте, втручайтеся, рятуйте. Не будьмо байдужими до тих, хто поряд! Спільними діями ми можемо відстояти свої права!


 

Старосинявська центральна бібліотека.