Фото без описуПерше грудня в календарі дат особливою датою вирізняється Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який продовжує своєрідний ланцюжок заходів проти насильства, рабства та захисту прав людини в рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства».

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - звернути увагу суспільства на цю проблему. Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка яка символізує пам’ять про людей, життя яких забрав СНІД.

Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу залишається одним з пріоритетних завдань держави.

На сьогодні ВІЛ-інфекція поширена по країнах усіх континентів і її поширення в  світі носить назву пандемії ВІЛ/СНІДу, а в Україні розвивається епідемія ВІЛ/СНІДу і розцінюється, як концентрована.

01.12.2021 року працівниками Старосинявського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради спільно з поліцейським офіцером громади Михайлом ЛИТВИНЮКОМ проведено лекції-бесіди серед учнів Новосинявської ЗОШ  I-III ступенів та філії Старосинявського НВК - Заставецької ЗОШ I-II ступенів, на тему: «ВІЛ-стосується кожного». Мета заходів – застерегти та проінформувати молодь, привернути увагу до проблеми ВІЛ/СНІДу. 
Під час зустрічей діти змогли висловити свої думки та поставити хвилюючі їх питання.

Учасникам заходів було роздано тематичні буклети.

Фото без опису
    
 

Старосинявський  ЦСССДМ.