Фото без описуСтаросинявська територіальна громада славиться своїми водоймами та рибальством. Відповідно до ст. 46 Водного кодексу України, водокористування може бути двох видів - загальне та спеціальне.

Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів (ст. 47 Водного кодексу України).

На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду.

Слід пам’ятати, що рибальством необхідно займатись у відведених місцях та у законний спосіб, але деякі жителі регіону свідомо нехтують цими правилами.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Старосинявського відділу Летичівської окружної прокуратури завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом крадіжки риби з водойми, яка перебуває у постійному користуванні ПрАТ «Хмельницькрибгосп».

Встановлено, що 20 липня 2020 року близько 16 год. 30 хв. житель одного з населених пунктів Старосинявської ОТГ, проник на територію земельної ділянки водного фонду площею 164,4 га, поблизу с. Олексіївка Старосинявської ОТГ, що перебуває у постійному користуванні ПрАТ «Хмельницькрибгосп», де умисно, таємно, за допомогою двох риболовних сіток довжиною 50 м. викрав риби різних видів, чим завдав ПрАТ «Хмельницькрибгосп» матеріальної шкоди на загальну суму 784 грн. 23 коп.

Вироком Летичівського районного суду від 01.10.2021 вказаного громадянина визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та призначено покарання визначене санкцією даної статті.

 

Михайло Поліщук, начальник Старосинявського відділу

Летичівської окружної прокуратури .