Фото без описуДбати про отримання учнями якісної і доступної освіти – одне з головних завдань як держави, так й органів місцевого самоврядування. Нещодавно до Старосинявського НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія” ім.Олександра Романенка завітав заступник голови адміністрації Володимир Білик, аби привітати дружню шкільну родину з Днем знань, та вручив ключі від новенького шкільного автобуса.

Вітальні адреси були спрямовані учням навчального закладу, педагогічному та батьківському колективу школи-гімназії від голови Хмельницької райдержадміністрації Дениса Дунця, голови громади Віталія Здебського, батьківського комітету, депутатів селищної ради та інших поважних гостей,.

“Придбання нового шкільного автобуса для громади – яскравий приклад досягнень на місцях, в рамках реалізації реформи децентралізації. В свою чергу, громада дуже оперативно спрацювала та прийняла на сесії необхідне рішення про спрямування частини коштів з власної скарбниці, – сказав Володимир Білик. – Тож сподіваюсь, що педагогічний колектив зможе використовувати шкільний автобус не тільки для довезення дітей на навчання, а й для проведення екскурсій, участі у культурно-масових заходах громади та області. І цей подарунок забезпечить учням активне та різноманітне шкільне життя”.

Варто зазначити, що шкільний автобус, виробництва ТОВ «Авто-Бас» Черкаський автозавод, придбано через систему публічних електронних закупівель ProZorro за обласною програмою “Шкільний автобус” та на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції та місцевого бюджету. Вартість шкільного автобуса становить 1940150 грн., з них кошти освітньої субвенції –1358105 грн., кошти співфінансування громади – 582045 грн.

Гарну справу підтримки освіти у Старосинявській громаді на сьогодні реалізовано.

Фото без опису


Відділ освіти, молоді, спорту, культури

виконкому селищної ради.