Фото без описуУ Липківському сільському клубі відбулися святкові заходи з нагоди 30-ої річниці Незалежності України. Недаремно український народ називають найспівучішою нацією найбільшої за площею держави Європи… Історичні факти це стверджують:  Україна – найбільша за площею держава Європи.

Українська мова у 1934 році на конкурсі краси мов у Парижі визнана як найкраща, наймилозвучніша й найбагатша мова світу, і посіла друге місце після італійської.

Українців визнано найспівучішою нацією, яка створила найбільшу кількість народних пісень  близько 200 тис. Жодна нація не має такої кількості пісень, які створив український народ самостійно. В ЮНЕСКО зібрана дивовижна фонотека народних пісень світу. У фонді України перебуває 15,5 тис. пісень. На другому місці  з кількістю 6 тис. народних пісень  Італія.

 Українська Конституція – одна з найдавніших у Європі. Правда, мова не про сучасний варіант основного закону, а про Конституцію Пилипа Орлика, проголошену ще у 1710-му.

Українські традиції та звичаї говорять про любов до Батьківщини, практикуються в кожному селі – від найменшого населеного пункту на міста.

Святкову атмосферу продовження традицій та святкування Незалежності України демонстрували у селі Липки.

Фото без описуФото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.