У межах проєкту «Дія. Цифрова освіта» Міністерства цифрової трансформації України та в рамках проведення благодійної програми «Підтримки та розвитку бібліотек та освіти України» трьом сільським бібліотекам Старосинявської селищної ради (Адампільська, Олексіївська, Пасічнянська сільські бібліотеки) безкоштовно передано 6 комп’ютерів (по 2 на кожну бібліотеку).

Фото без описуЦе стало можливим завдяки партнерству з благодійним фондом «Фаворит Фаундейшн», а також за сприяння Офісу Президента України, ВГО Української бібліотечної асоціації та Хмельницького обласного відділення УБА. Завідувачі сільських бібліотек на даний час пройшли навчання під час тренінг-семінару, організованого Хмельницькою обласною ОУНБ. Дані сільські бібліотеки зможуть навчати цифровій грамотності жителів своїх населених пунктів та надавати безкоштовний доступ до освітніх серіалів за проєктом «Дія. Цифрова освіта».

Комп’ютеризація сільських бібліотек дає поштовх для розвитку територіальної громади. Адже це нові послуги, сервіси, модернізація бібліотечного простору та створення місця для активного спілкування, що дуже важливо на сьогодні.

Варто доповнити, що на виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою КМУ від 12 червня 2020 року №471, зокрема, цілі : « Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua

 

Ольга ІВАНЕЦЬ,

директор Старосинявської ЦБС