Фото без описуУ Заліссянському сільському Будинку культури відбувся захід, присвячений 30 -ій річниці Незалежності України: "Живу тобою, Батьківщино!". Ведучі Євген Колибаба та Ольга Мовчан розпочали свято словами: «Батьківщино, Вітчизно, країно моя! Де б в житті я не був, ти завжди біля мене, зі мною. Ти - це сонце барвисте, це - ліс, це - поля, я пишаюсь твоєю красою! Ти - вишневий садок, біля хати червона калина. Ти - це спів солов'я навесні у гаї. Ти - це пам'ять віків, Батьківщина моя, Україна!»

«Дорогою ціною платить Україна за своє право лишатися незалежною державою, за прагнення зберегти свою ідентичність і територіальну цілісність. Сотні патріотів віддали своє життя в боротьбі зі зовнішньою агресією та сепаратизмом, - говорили ведучі під час виступу. - Ми хочемо, щоб кожен громадянин України згадав, за що він любить свою країну, свою рідну землю. І кожен усвідомив, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвували своїм життям, "Небесна Сотня", за що помирають наші хлопці в зоні АТО…»

Учасники заходу вшанували пам'ять полеглих за волю України хвилиною мовчання і у супроводі мелодії пісні "Плине кача" поклали квіти до пам'ятників загиблих воїнів та Герою АТО Олексію Герезі.

Учасники художньої самодіяльності Заліссянського СБК виконали зворушливо і мелодійно пісні: Анна Кравченко: "Добрий день, матусю Україно!", "Я маленька Україночка"; Валентина Яцко і Галина Зозуля: "Над Україною", "Червона рута", "Щастя, добра і любові"; Максим Бартвіцький і Сніжанна Свинарик: "Україно, ти мій любий краю", "Ми - Вкраїни діти"; Любов Терещук подарувала пісні: "Україна - це ми!", "Одна калина". На завершення заходу Любов Терещук, Валентина Яцко , Галина Зозуля виконали пісню "Квітуча Україна".

Лариса Тодорова, директор Заліссянського СБК подякувала учасникам художньої самодіяльності, всім жителям сіл Залісся і Подолян, які прийшли на проведення патріотичного заходу, і побажала всім міцного здоров'я, достатку, сімейного благополуччя і миру на Україні.

Захід підготували та провели: директор Заліссянського СБК Лариса Тодорова і бібліотекар Ольга Мовчан. Надалі естафета з нагоди 30-ої річниці незалежності України продовжується і крокує іншими селами Старосинявської територіальної громади.

Фото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.