Фото без описуГолова громада скликав керівників комунальних підприємств селищної ради з метою вирішення наболілих проблемних питань благоустрою територій, прилеглих до приміщень комунальної власності селищної ради. Цьогорічне дощове літо дало про себе знати – усі території інтенсивно заростають чагарниками та травами, що комунальники та працівники з господарських питань не встигають прибирати, обкошувати території, особливо навколо комунальних приміщень шкіл та закладів культури…

Під час робочої наради обговорено шляхи реалізації намічених планів із керівниками КНП «Старосинявський ЦСДМ», КНП «Старосинявська ЦРЛ», СКЛГП «Діброва», КП «Старосинявський комунгосп», КП «Старосинявський центральний водоканал №1», Територіальний центр, відділ освіти, відділ культури та поліцейськими офіцерами громади. Доручено керівникам організувати роботи з обкошування територій та прибирання, залучаючи працівників комунгоспу. Селищний голова Віталій Здебський звертається до жителів громади та приватних підприємців, керівників організацій, установ та агропідприємств з проханням привести в належний стан прилеглі території, на яких ведуть свою господарську діяльність.

Звернення

Шановна громадо: керівники установ та організацій, мешканці громади!

Звертаюся до вас із проханням активно взяти участь в наведенні благоустрою прилеглих територій до приміщень, де ви ведете господарську діяльність! У зв’язку з частими дощовими днями ви самі бачите стан довкілля, який бажав би бути кращим та охайнішим… Прошу вас не бути байдужими, провести роботи по упорядкуванню та прибиранню прилеглих територій, присадибних ділянок, розчистці дерев. Незважаючи на складний теперішній час, коли ми змушені переживати жорсткий режим економії, карантинних заходів, життя все ж таки продовжується, і нам з вами жити в однім домі, котрий називаємо Старосинявщиною. Тож давайте разом наведемо лад та благоустрій на свої територіях!

  Підприємства, установи, організації, незалежно від відомчої належності, громадяни, що мають  будинки на правах приватної власності, юридичні і фізичні особи зобов’язані вчасно виконувати прибирання прилеглих та закріплених за ними земельних ділянок (очищення від сміття та бруду, будівельного матеріалу, обрізку зелених насаджень, прибирання гілля та ін.), дотримуватися чистоти і підтримувати порядок на всій території містечка, утримувати в чистоті і порядку багатоквартирні житлові будинки й інші об’єкти соціального призначення, за що несуть відповідальність відповідно до законодавства, Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». На території селища, у центрах сіл не допускається несанкціонований викид та складування побутового і будівельного сміття, побутових відходів, тари, складування дров у невстановлених для цього місцях, у разі порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів передбачається відповідальність – накладення штрафів на громадян від 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 340-1360 грн., та на посадових осіб, громадян суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 850-1700 грн. згідно ст.152 цього Кодексу.

 Старосинявська селищна рада звертається до керівників підприємств, установ, громадських організацій, громадян з проханням прибрати і навести належний благоустрій прилеглих територій.

Інформуємо, що у п’ятницю 10 липня 2020 року із 10.00 год. буде здійснено об’їзд територій відповідними службами з питань дотримання Правил благоустрою на території Старосинявської ОТГ.

 Щоби змінити світ на краще, кожен повинен розпочати зміни із себе, свого світогляду та вчинків. У великій мірі навколишній світ залежить від кожного із нас.

             Голова  селищної  ради                                           Віталій Здебський