Сьогодні у селищній раді  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради. Голова адмінкомісії Андрій Карпушин відкрив засідання, на яке прибуло 7 членів комісії із 11. Комісія розглянула 3 протоколи про адміністративне правопорушення, складених працівниками  Старосинявського відділення поліції Старокостянтинівського ВП ГУНП.

Протоколи стосувалися перебування осіб на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння та порушень Правил благоустрою на території Старосинявської ОТГ, один протокол комісія відклала до наступного розгляду для вияснення робочих обставин.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців  – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

 Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій - влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, неналежне утримання домашніх тварин,тощо.

Члени адмінкомісії внесли свої пропозиції, які головуючий поставив на голосування. Складено 2 постанови про адміністративні правопорушення. Загальна  сума  штрафів склала понад 390 грн.  

Адмінкомісія.