Фото без описуЗавершила роботу 66-а чергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участю 15 депутатів селищної ради. Порядок денний сесії нараховував 283 питання, за пропозицією постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту 222 питання, що стосувалися виділення по 2 га за межами населеного пункту жителям Залісся повторно, знято з порядку денного. Депутати розглянули 61 земельне питання.

На початку сесії присутні жителі с.Залісся виступили з пропозицією розглянути їхні питання повторно, оскільки більше 50 корінних жителів села не отримали дозволів на виготовлення документації із землеустрою, в той час, як за межами Залісся було надано дозволи громадянам, котрі не живуть у селі, і взагалі перебувають за межами Старосинявського району чи інших областей України. Тому мешканці села Залісся запропонували переглянути рішення і задовільнити їхні заяви: «Якщо наші землі забрали люди із Львова, Луганська, Чернівець, Вінницької області, то виділіть нам в інших населених пунктах…!»

Депутати обговорили питання порядку денного, пояснили ситуацію, що згідно чинного законодавства кожен громадянин України має право на отримання 2 га землі ОСГ на території країни, якщо заявникам не надали дозволу, то земельна робоча група, враховуючи пропозиції в.о. старост, надавала пропозиції до формування проектів рішень виділяти тим, в кого немає паю чи інших земельних наділів. Селищний голова Віталій Здебський запропонував жителям переглянути із 222 проєктів, чи є вказано прізвища людей, що не проживають в с.Заліссі, порахувати кількість жителів села, а тоді, при закінченні договорів оренди аграріїв можна це питання розглянути знову.

Фото без опису

Депутати Михайло Ганах, Марія Омельчак, Володимир Кондратюк, Юрій Гурин внесли пропозиції доповнити порядок денний питаннями – усі проголосували за пропозиції і добавили ще 12 питань, що стосувалися внесення змін до рішень, проектів, уточнення прізвищ та надання дозволу на розроблення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки учасникам АТО та членам їхніх сімей: Олександру Головатюку, Руслану Хворову, Єлизаветі Бакун, Галині Бакалець, Василю Антонь, Віктору Худику, Олександру Бичинському.

Лічильна комісія у складі: голови Андрія Лакусти, членів – Галини Симчишиної та Наталії Чукань приступила до роботи – фіксували результати голосування у карточках для персонального голосування. Див. за посиланням: https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/410882/

Селищний голова наголосив на оформленні земельних ділянок під громадські пасовища. Начальник відділу земельних відносин Наталія Дзюба інформувала, що згідно заяв сесією надано дозволи на виготовлення документації із землеустрою по селах під пасовища, їх далі потрібно доводити до завершення – виготовляти і давати на затвердження сесії на право власності.

Депутати розглянули усі питання порядку денного, внесли поправки і пропозиції.

На завершення сесії оприділилися із датою наступної чергової сесії – 15 липня 2020 року із винесенням питань, що стосуються надання дозволу на виготовлення проєктної документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок жителям за межами сіл Заставці, Мшанець та Пилява.

Прес-служба ОТГ.