Фото без описуСитуація із виникненням випадків захворювання на COVID-19 на території Старосинявської ОТГ на сьогодні залишається стабільною: нових випадків COVID-19 не зафіксовано, протягом вихідних (09.05.-11.05.20р.) та 12.05.20р. узагальнено результати аналізів у 25 других контактних осіб - ПЛР-тести не підтвердили жодного випадку; зменшилась кількість хворих на ГРВІ.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію: «Сьогодні 12 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 3 хворих на ГРВІ: 3 дорослих, бронхопневмонії відсутні. Випадків коронавірусу зафіксовано 9, (1 летальний); із 25 других контактних осіб отримали усі результати ПЛР-тестів, які показали негативний результат (Covid-19 не підтверджено).

Проте, усі контактні особи попереджені про дотримання режиму самоізоляції. Наголошую ще раз - будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, подбайте про власний захист і здоров’я, яке у великій мірі залежить від вас та вашого ставлення до оточуючого світу. Будьте обережні та уважні на ринках, які уже розпочинають роботу. Будьте здорові!»

З початку карантину станом на 12 травня 2020р. на територію громади прибуло 114 осіб із-за кордону, які перебували встановлені терміни на самоізоляції, 9 із них ще перебуває на самоізоляції.

КНП «Старосинявська ЦРЛ» використала 28 швидкісних тестів, протягом минулої доби – 0.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 12 травня зафіксовано в Україні в Україні 16023 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 425 летальних, 3373 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 375 нових випадків.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (72), Рівненській області (50) та в місті Києві (59).

На Хмельниччині сьогодні: в Хмельницькій області 190 випадків захворювання на Covid-19. У м. Хмельницькому - 21 випадок. Новий хворий - чоловік, 57 років, госпіталізований до інфекційної лікарні. 15 хворих з міста одужали, 1 померла, 5 лікуються в інфекційній лікарні.

Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні на 8:30 70 хворих, з них четверо дітей. Госпіталізували 1 особу з підозрою на COVID-19. В інфекційній лікарні зараз 44 хворих на COVID-19 та 2 хворих із підозрою на COVID-19.

Пневмонії: в інфекційній лікарні 41 хворий із пневмонією. В міській лікарні -5 хворих з пневмоніями, в міській дитячій - 2. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Прохання - залишайтеся вдома! Пом‘якшення карантину відбулося, але не варто нехтувати своїм життям та здоров’ям й оточуючих. Дотримуйтеся правил карантину! Будьте здорові!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.