9 травня відзначаємо одне із великих і значущих свят у 2020 році - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 75-та річниця Великої Перемоги. У цей день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками.

9 травня  1945 року - Перемога була  здобута ціною неймовірних зусиль і величезних жертв. Великих втрат, величезного горя і страждань зазнав у цій війні український народ. Понад 9 мільйонів вихідців з України стали до бою з ворогом. Для країни, як і для жителів Старосинявщини, ціна перемоги жахлива: 2197 синів і дочок району не повернулися до рідних домівок, 2275 чоловік мирного населення розстріляно і закатовано.

Ми щиро вшановуємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі. Схиляємо голови перед тими, хто захищав рідну землю від нацизму. У серці кожного українця живе пам’ять про мужніх і незламних визволителів, про їх героїзм в ім’я свого народу та рідної землі.

Щиро дякуємо вам, дорогі наші ветерани, за самопожертву, на яку ви пішли заради нашого майбутнього! Бажаємо вам міцного здоров’я, бадьорості духу, хай не болять ваші рани, хай здоровими і щасливими ростуть ваші онуки, хай у ваших родинах панує злагода й спокій!

Зичимо всім благополуччя, радості та процвітання в рідній незалежній Україні!

Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

Цього дня особливі слова вдячності учасникам бойових дій трьох війн – Великої Вітчизняної, Афганської та війни на Сході – усі  ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих у Другій світовій війні, віддаємо шану її ветеранам, розуміємо, без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні майбутнього України.
Хочу щиро висловити вам свою глибоку повагу та вдячність, і побажати довгих  років  щасливого, мирного життя!

Зі святом вас, дорогі ветерани!

 

З великою шаною і повагою, селищний голова Віталій Здебський.