На сьогодні 22.04.2020р. на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 4 хворих на ГРВІ: 3 дорослих та 1 дитина. Випадків коронавірусу наразі не зареєстровано.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 22 квітня в Україні зафіксовано 6592 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків.

Сьогодні, 22 квітня, під час засідання Кабміну урядовці проголосували за продовження в Україні карантину до 11 травня. Причини такого рішення пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, раніше планувалося, що карантин триватиме до 24 квітня. Проте наразі Академія наук України прогнозує, що в країні пік захворюваності на COVID-19 має припасти на період між 3 і 8 травням. «Тому ми вирішили продовжити карантин до 11 травня. У нас є чіткий план виходу з карантину. Його розпочнемо за умови сприятливої епідеміологічної ситуації. Для цього впродовж десяти днів кількість виявлених випадків коронавірусу має залишатися без змін або коливатися на рівні п’яти відсотків. По-друге, лікарні мають бути заповнені хворими на COVID-19 менше, ніж на 50 відсотків. Попередньо цей день настане 11 травня», — повідомив під час засідання уряду Денис Шмигаль.

На Хмельниччині сьогодні: кількість тих, хто поборов інфекцію – збільшується. За даними Хмельницької міської ради, станом на 9 ранку 22 квітня у Хмельницькій області залишається 62 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, як і було на вечір учора. Із них уже 6 одужали.

Сьогодні виписують ще одну людину – одужав чоловік із Шепетівки. Відомо, що йому 44 роки і він перебував на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні. Там ще залишається 16 хворих на COVID-19, з них одна жінка з Хмельницького, решта – з районів області. Серед трьох хворих, госпіталізованих за добу до інфекційної лікарні, із підозрою на COVID-19 немає. Щодо статистики по районах, станом на 22 квітня:

Чемеровецький район – 25 лабораторно підтверджених випадки, із них один летальний;
Хмельницький місто+район – 17 випадків, з них 4 одужали і 2 летальних;
Шепетівський – 9 випадків, один із них летальний, а один пацієнт одужав;
Летичівський – 5 випадків;
Городоцький – 3 випадки;
Кам'янець-Подільський – 2 випадки, з них один – на контролі Чернівецького лабораторного центру;
Волочиський – один випадок зафіксований, але хворий вже одужав.

 (Джерело: газета «Є!»).

 

Бережіть себе! Залишайтеся вдома! Життя та здоров’я - найголовніші цінності, незалежно від геолокації, статі, віку чи переконань. Саме тому весь світ зараз дотримується цих правил.

Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.