Селищним головою підтримано сучасний проект «Поліцейський офіцер громади», як новий формат роботи дільничного офіцера поліції, котрий передбачає його постійну присутність на території громади, тісну співпрацю з населенням, підзвіт­ність ОТГ. Національна поліція забезпечує офіцера заробітною платою, формою, табельною зброєю, камерою та планшетом, та автомобілем в залежності від фінансування.

Селищна рада в рам­ках проекту виділила службове приміщення в селі Адампіль, де зараз діє Адампільська місцева по­жежна команда. Восени завершено ремонт, замінено вікна на металопластикові, встановлено металеві двері та грати на вікнах, на що використано 38 тис. грн. із селищного бюджету.

12.03.2020 на головній площі міста Хмельницького відбулася презентація проекту «Поліцейський офіцер громади» та вручення службових автомобілів першим поліцейським офіцерам громади в Хмельницькій області. Участь в урочистостях взяли наші поліцейські та селищний голова Віталій Здебський.

Мета проекту «Поліцейський офіцер громади» – вийти на «новий рівень комунікації і поліцейського сервісу», оскільки кожна громада отримує свого офіцера поліції, який доступний для населення та постійно знаходитиметься поруч з мешканцями територіальної громади. У поліцейського офіцера громади будуть права працівника поліції: як дільничний – складати адміністративні протоколи; як патрульний – зупиняти автомобілі і складати протоколи; як поліцейський дозвільної системи – перевірка власників зброї; як ювенальна превенція – проводити профілактику в школах тощо.
Під час урочистостей керівники області та Національної поліції вручили голові Старосинявської об'єднаної територіальної громади та поліцейським офіцерам сертифікати та ключі від службових автомобілів.

Селищний голова Віталій Здебський: «Ми підтримали сучасний проект «Поліцейський офіцер громади». У вигляді субвенції перерахували 90 тис. грн. із селищного бюджету, упорядкували приміщення, створили належні умови роботи.

На сьогодні наше головне завдання – забезпечити правопорядок на території громади, захистити та підтримати законослухняних громадян, щоби в їхніх домівках завжди був спокій.»


 

За матеріалами проекту «ПОГ».