Фото без описуУ районному Будинку культури відбувся фестиваль колядок та щедрівок «Під Вифлеємською зорею» за участю церковних хорів та фольклорних колективів, організований Благочинним Старосинявського району Іоанном Задвірним та священиками храмів у селах Адампіль, Пасічна, Пилява, Бабине, Дашківці та ін. У фестивалі взяли участь прихожани храмів, артисти районного Будинку культури, викладачі Старосинявської та Пасічнянської ДМШ, жителі сіл громади різних вікових категорій, творчі самодіяльні колективи.


Ведучі заходу розповідали історію свят: « За Різдвом Христовим наступає другий празник – Новий рік (Старий Новий рік), а ще він зветься празником Святого Василя. Василя Великого вважали покровителем землеробства, і саме тому цього дня основною обрядовою дією було засівання осель збіжжям, як символ на добро та достаток. Наступне велике свято: Йордана (Водохреще), припадає за новим стилем на 19 січня. Воно відбувається обов’язково вночі, й саме освячення води закінчується до сходу сонця. Основні ритуали проходили на ріці, озері й взагалі на воді…»
Із новорічно-різдвяними святами привітали жителів громади учасники фестивалю, даруючи мелодійні пісні різдвяної тематики. Благочинний Старосинявського району Іоанн Задвірний подякував усім учасникам заходу, побажав присутнім миру, добра та Божого благословення у прийдешньому році.

Цікаві творчі пісенні номери, різдвяні сценки дарували присутнім виступаючі, мелодійні пісні захоплювали і додавали святкового настрою.

Фото без опису

Відділ культури, туризму, національностей та релігій.