Фото без описуПід такою назвою відбувся обласний відкритий фестиваль-конкурс «Я – артист» 2019, у номінації «Художнє читання» серед старшої вікової категорії, участь в якому взяв директор Паплинецького сільського Будинку культури Богдан Шафінський та повернувся на Старосинявщину із перемогою. Б.Шафінський представляв Старосинявський районний Будинок культури.


Богдан Шафінський: «Можна сказати, що готуватись до конкурсу я почав ще півроку тому, будучи студентом. Знайшов матеріал, який мені дуже сподобався, і почав працювати над ним для себе. Працював над ним спокійно та неспішно, з паузами та перервами. Сам твір називається «Бувальщина про шинок та чоловіка пудика», написаний він Олександром Лірником. Але організаторами конкурсу цей твір було забраковано через обмеження в хронометражі. Бувальщина потребувала десять хвилин, а дозволено було лише п`ять, най більш альтернативним варіантом для заміни твору я обрав прозу Бориса Грінченка «Скарб» - твір за допомогою якого я зумів задовольнити не ододного глядача ще при своєму студенству протягом кількох років.

Беззаперечно – результатом я задоволений, але знаючи себе, суб`єктивно можу сказати, що можу більше. І взагалі, досконалість немає меж, потрібно постійно розвиватись, адже саме наш розвиток відрізняє нас від братів наших менших. Моя перемога – не лише моя заслуга. Я – проект, над яким працювало багато особистостей. Перші, хто наді мною працював – батьки та той спадок, який вони мали та передали мені. А у Пасічнянській дитячій музичній школі, мої принципи, переконання та усвідомлення, завдяки яким я маю свою першу перемогу, сформував на той час директор школи та за сумісництвом вчитель музичної грамоти Німець Петро Андрійович, якого, нажаль, більше з нами нема…

Також не маю права не згадати мого викладача із предмету «Сценічна мова» у Вінницькому коледжі культури та мистецтв ім. М. Д. Леонтовича Мамикіну Людмилу Михайлівну. Спілкування з досвідченими викладачами та творчими особистостями особисто для мене дали свої плоди, завдяки яким я усвідомив багато речей безпосередньо поєдниних із мистецтвом у нашій країні.»

Фото без опису

Відділ культури, національностей, релігій

та туризму виконкому селищної ради.