Фото без описуСтаросинявським відділом Старокостянтинівської місцевої прокуратури приділяється значна увага вжиттю заходів представницького характеру щодо захисту інтересів держави в суді у сфері земельних відносин.

Так, за результатами проведеного вивчення встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу 11 земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства, розташованих за межами населених пунктів Старосинявської селищної ради.

Однак, на час прийняття вказаних рішень зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання. При цьому, всупереч вимог Земельного кодексу України, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області вони надавали недостовірну інформацію про наявність права на безоплатну приватизацію.

В подальшому вказані ділянки були відчужені цими громадянами на користь третіх осіб.

Таким чином, земля поза волею держави неправомірно вибула з її власності.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, упродовж 2019 року до суду Старосинявським відділом Старокостянтинівської місцевої прокуратури пред’явлено 11 позовних заяв з вимогами визнати зазначені накази Головного управління Держгеокадастру в області про надання у приватну власність земельних ділянок вартістю близько 900 тис. грн. недійсними та їх витребування.

  Станом на даний час 3 позовні заяви судом задоволено.

Старосинявським відділом Старокостянтинівської місцевої прокуратури робота на вказаному напрямку продовжується.

 

Старосинявський відділ

Старокостянтинівської місцевої прокуратури