Фото без описуДопомагати людям – надзвичайно благородна справа. А професія медика – найгуманніша, адже вона покликана стояти на сторожі людського життя. Саме медики дарують здоров’я людям, рятують від найрізноманітніших хвороб. Для покращення доступності надання медичної допомоги та наближення лікарської допомоги сільським жителям для лікарів діючих амбулаторій проведена закупівля та передано 20 легкових автомобілів.


19.11.2019р. ключі від 20 нових Renault DUSTER головним лікарям амбулаторій загальної практики сімейної медицини вручили т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та заступник голови обласної ради Валерій Лесков. Одну із автівок отримала Новосинявська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Старосинявського району.

В урочистостях з нагоди вручення автомобілів взяли участь голова Старосинявської ОТГ Віталій Здебський, головний лікар Старосинявського центру ПМСД Надія Ананьєва та сімейний лікар Новосинявської АЗПСМ Віра Кравчук.

Вартість автомобіля Renault DUSTER dCi 110 4WD - 574,5 тис. грн. Він повністю відповідає критеріям Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини. Автомобілі повноприводні, з дизельним двигуном, що є дуже важливим саме для сільської місцевості, адже це значно збільшує прохідність. Загальна вартість автомобілів складає 10 млн. 770 тис. грн. у т.ч. 10 млн. грн. – за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та 770 тис. грн. за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Питання придбання такого автомобіля обговорено минулого року на сесії селищної ради – депутати підтримали та виділили із селищного бюджету 38,5 тис. грн. на реєстраційні процедури транспортного засобу.

Фото без опису

КНП «Старосинявський ЦПМСД»