Фото без описуЖителі багатоквартирного будинку №38 на вул. Івана Франка зібралися на загальні збори, щоби обговорити та вирішити питання благоустрою багатоквартирного будинку та прилеглої території. Збори відбувалися за участю селищного голова Віталія Здебського, першого заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія Карпушина, начальника відділу комунального майна, житлово-комунального господарства та інфраструктури виконкому селищної ради Володимира Мельника, керівників комунальних підприємств селищної ради «Старосинявський комунгосп» - Ігоря Федорчука та «Старосинявський центральний водоканал №1» - Валентина  Матіяша, працівників  комунгоспу.

Обговорено колективне звернення жителів багатоквартирного будинку №38  на вулиці Івана Франка смт. Стара Синява щодо можливості надання допомоги в ремонті даху будинку та благоустрою прилеглої території – про що було надано чітке роз’яснення, що згідно діючого законодавства жителі багатоквартирного будинку є повноцінними власниками квартир і несуть самостійно відповідальність за власне майно та благоустрій територій, прилеглих до будинку. Підрядні організації, які мають відповідні ліцензії та дозволи на проведення висотних робіт, проведення підрядних робіт із благоустрою можуть надати професійну допомогу згідно заключних договорів підряду. Частково їхні замовлення можуть виконати комунальні підприємства комунгосп та водоканал, але суми за виконані роботи мають обумовити самі ж власники будинків і вирішити подібні питання спільно.

Фото без описуЖителів будинку ознайомлено із різними видами послуг, які надаються комунгоспом, водоканалом, обговорено ціни на ці послуги, дотримання правил благоустрою та санітарних вимог.

Важливим етапом до вирішення усіх питань із благоустрою будинку та прилеглої території є визначення домоправителя, який би займався організаційними моментами із вирішення спільних проблем. 

Мешканці  дійшли згоди  спільно  організуватися для встановлення надвірної вбиральні у дворі багатоквартирного будинку, комунальні підприємства селищної ради нададуть в цьому необхідну допомогу. 

Селищний голова зосередив увагу, що по можливості селищна рада зможе підтримати виконання робіт із благоустрою цього будинку, але постійно оплачувати послуги освітлення, вивозу нечистот, ремонту будинку чи надвірних прибудов – це забороняє закон, в якому чітко вказано права власників, оскільки квартири, як власне і багатоквартирний будинок із прилеглою територією, є власністю жителів багатоквартирних будинків.

Прес-служба ОТГ.