Фото без опису13 серпня 2019 року відбулось перше засідання спільної комісії Старосинявської райдержадміністрації та селищної ради з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування державної субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, яке провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Ліщишина. В комісії взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді селищної ради Ірина Шостацька, головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спотру та туризму виконкому селищної ради Наталія Сивопляс, керівники та спеціалісти структурних підрозділів райдержадміністрації.

26 червня 2019 року постановою КМУ №616 було внесено зміни до постанови КМУ від 15.11.2017 року № 877 та затверджено нову редакцію Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Постанова набула чинності 25 липня 2019 року.

Відповідно до умов цього Порядку, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа (віком до 23-х років), які перебувають на квартирному обліку можуть бути забезпечені власним житлом або грошовою компенсацією за кошти субвенції з державного бюджету. При цьому, однією з умов є забезпечення житлом дітей у порядку черговості перебування на квартирному обліку.

Станом на 01 серпня 2019 року на квартирному обліку в Старосинявській селищній раді перебуває 3 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа (віком до 23-х років).

З метою забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, комісією було прийнято ряд рішень, серед яких: визначення напрямку для спрямування субвенції з державного бюджету у 2019 році, а саме «виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб», та у разі виділення субвенції у необхідному розмірі чи у разі, якщо після повідомлення особи (осіб), вона (вони) виявлять бажання отримати житло, а не грошову компенсацію, провести наступне засідання комісії для уточнення пропозиції щодо напрямків спрямування субвенції, затверджених цим рішенням.