Фото без описуСелищним головою Віталієм Здебським організовано виїзд на об’єкт в с.Пиляву, де йдуть до завершення будівельні роботи сучасного приміщення амбулаторії сімейного лікаря. Питання будівництва амбулаторії постало ще у 2017 році, коли жителі с.Пилява та навколишніх сіл зверталися до селищного голо­ви В.Здебського допомогти провести благоустрій місцевої амбулаторії сімейного лікаря. Проте, спеціалісти, які виїхали на об’єкт, зробили висновки, що старе приміщення є аварійним і не відповідає жодним нормам лікувального закладу. А це означало, що фактично чотири села можуть залишитися без регулярного медичного обстеження. І ніхто не вірив, що можливе будівництво нового сучасного приміщення амбулаторії сімейного лікаря та надання туди автомобіля швидкої.

Того ж року з ініціативи селищного голови поетапно розпочато підготовчі роботи щодо будівництва нового сучас­ного приміщення амбулаторії у с.Пилява. Сесією селищної ради виділено земельну ділянку під будівництво. Усю документацію погоджено із Міністерством регіонального розвитку, під чиїм супроводом і відбува­ються роботи уже рік.

Фото без описуТак, відповідно до наказу Мінрегіону було виділено  субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в сумі 6 млн. 426 тис. грн.., а також  із селищного бюджету передбачено част­ку грн.фінансування  проекту на Пи­лявську амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул.Жукова в с.Пилява Староси­нявського району (Старосиняв­ська ОТГ) – будівництво в сумі 714 тис. 079 грн. Вартість проекту складає більше 7 млн. грн.

Наразі проходять опоряджувальні роботи в приміщенні амбулаторії та налагоджуються роботи із благоустрою території.

Кожної середи Старосинявська селищна рада моніторить ситуацію з будівництва об’єкту і надсилає звітність встановленого зразка до МінРегіонБуд.

Прес-служба ОТГ.