Фото без описуУ селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало вісім жителів громади, які зверталися з актуальними питаннями сьогодення:

  • вирішення питання налагодження відповідного тиску води та індивідуальних підключень до водогону в с.Лисанівці, вул.Молодіжна;
  • з приводу отримання допомоги важкохворим на лікування та реабілітацію;
  • співпраці з агроформуванням ТОВ «Астарта-Київ»;
  • надання допомоги з благоустрою приміщення школи в с.Яблунівці, яке передано в користування громади села;
  • надання допомоги у придбанні матеріалів для проведення ремонтних робіт Мшанецького сільського Будинку культури;
  • налагодження процесу оплати та вивезення нечистот із багатоквартирних будинків на вул.Івана Франка.

На прийомі побувало троє  жителів  багатоквартирних будинків вул.Івана Франка зі Старої Синяви, які зверталися з приводу налагодження планомірної чіткої та контрольованої співпраці із працівниками КП «Старосинявський центральний водоканал №1» щодо відкачування рідких побутових відходів із центрального септику, куди зливаються Фото без описунечистоти із кожної квартири. Питання стосувалося оплати вивезення побутових рідких нечистот згідно показників водяного лічильника, справедливої оплати за послуги відкачування, оскільки відомі випадки, що є жителі квартир, котрі не оплачують за вивіз нечистот. Ситуацію роз’яснив директор КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Валентин Матіяш, інформував про тарифи водопостачання в містах Красилів, Хмельницький, Старокостянтинів, де за 1м куб. ціна є значно вищою ніж у Старій Синяві. Щодо відкачування нечистот із центрального септика, то водоканал надає послуги вивезення нечистот, на що є відповідна калькуляцію, а це оплата за одну бочку з розрахунком оплати за роботу працівнику, пальне та амортизацію асенізаційного автомобіля: 182 грн. за бочку, а того року була ціна 250 грн. Тому фактично водоканал працює, не заробляючи за надання даної послуги, таким чином іде мешканцям на зустріч. Інших розрахунків немає. Згідно показників лічильника можуть бути розрахунки лише при централізованому водовідведенні. З цього приводу селищний голова пояснив, що селищна рада подала усі необхідні розрахунки та проекти в МінРегіон в Київ, чекаємо результату на спів фінансування проекту і тоді зможемо будувати центральну каналізацію в центрі Старої Синяви. На прийому наголошено на наведенні належного благоустрою самих багатоквартирних будинків та прилеглих територій, створення ОСББ – організації співвласників багатоквартирних будинків чи організації діяльності управителів таких будинків, які б займалися цими питаннями і несли вагу відповідальності. Але не всі мешканці погоджуються на оплату послуг таких представників… В цьому – важлива суть вирішення питання.

Усі  питання взято селищним  головою на особистий контроль. Доручено першому  заступнику  селищного голови з питань  діяльності виконавчих  органів ради Андрію Карпушину, директору водоканалу Валентину Матіяшу налагодити співпрацю із жителями багатоквартирних будинків у плані вирішення питань водопостачання та водовідведення, наведення благоустрою.

У роботі прийому взяли участь: перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин,  директор КП «Старосинявський ЦВК №1» Валентин Матіяш, керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук.

Зверталися до селищного голови і з особистими питаннями.

Фото без описуКожне питання взято на контроль селищного голови, доручено начальнику фінансового управління виконкому селищної ради вивчити шляхи вирішення проблемних питань, зробити висновки, розглянути можливість виконання завдань згідно чинного законодавства, провести, де є необхідність, відповідні економічно-фінансові підрахунки щодо фінансування програми з надання допомог.

 

Прес-служба ОТГ.