Фото без описуУ великому залі адмінбудинку проходило засідання 46-ої чергової сесії селищної ради, яке провела секретар селищної ради Наталія Гарник. Участь в роботі сесії взяли 18 депутатів селищної ради. Сесія розглянула 53 питання порядку денного.

Перед початком роботи сесії депутати селищної ради зняли з порядку денного за рекомендаціями постійних депутатських комісій питання «Про списання з балансу комунального підприємства «Старосинявський комунгосп» та з балансу Старосинявської селищної ради багатоквартирних будинків»; внесли додатково питання «Про визначення дати спільного засідання постійних депутатських комісій селищної ради з питання підготовки та розроблення Положення щодо використання земель сільськогосподарського призначення, які передано в комунальну власність селищної ради.» Запропоновано заслухати інформацію в розділі «Різне» про стан виконання депутатського запиту депутата Юрія Гурина.

Після обговорення депутати затвердили порядок денний сесії, обрали лічильну комісію у складі: голова лічильної комісії Володимир Кондратюк, члени комісії – Марія Омельчак та Галина Холодняк.

До депутатів звернувся голова громадської організації Спілки учасників бойових дій в зоні АТО Віталій Бакун від усіх учасників АТО, щоби пришвидшити розгляд земельних питань, які стосуються роз приділення, виділення земельних ділянок по 2 га учасникам бойових дій в зоні АТО, які проживають на території громади. Головуюча на сесії Наталія Гарник роз’яснила ситуацію, що частину питання депутати розглянуть в кінці сесії та визначать дату проходження спільного засідання депутатських комісій з даного питання.

Депутати розпочали розгляд питань, детально обговорили кожне і прийняли позитивні рішення.

У питанні «Про встановлення розміру пайової участі у розвитку інфраструктури на території Старосинявської селищної ради», про що доповідав Олег Ніколаєць, завідувач сектору (Інспекцією) державного архітектурно – будівельного контролю, заслухали інформацію про діяльність ТОВ «Агрохімпродукт» (с.Адампіль), з якою ознайомив директор Олександр Рибалка. Враховуючи співпрацю підприємства із закладами соціальної сфери, яким була надана допомога, депутати встановили 2% розміру пайової участі.

Про затвердження плану соціально – економічного розвитку Старосинявської селищної ради на 2019 рік розповів Петро Постернак, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради, наголосивши, що прийняття плану є важливим кроком реалізації тих питань розвитку інфраструктури та соціальної сфери, які заплановано і дозволяє виконати заплановане фінансування – субвенції з Державного бюджету, кошти селищного бюджету, і його потрібно прийняти. 12 депутатів підтримали питання, 2 – проти, 4 – утрималися, мотивуючи це тим, що в план соціально-економічного розвитку не включено усі пропозиції щодо виконання робіт. П.Постернак пояснив, що в плані включені основні завдання і депутатські запити, які реально можна виконати і довести до завершення в 2019р. Проте рішення №15 не прийняли. Хто як голосував, можете переглянути карточки індивідуального голосування за кожне питання за посиланням на офіційному сайті селищної ради: https://rada.info/upload/users_files/04402824/docs/7b8480f7adcd0a2f17fe5d2d327469ca.pdf

Депутати обговорили та прийняли рішення « Про заборону реалізації спиртних напоїв на території Старосинявської селищної ради», врегулювали заборону продажу алкоголю в магазинах із 22.00 до 11.00 год.

При розгляді земельних питань депутати підвищили відсоток сплати за землю в залежності від нормативно-грошової оцінки земель; внесли свої пропозиції до проектів рішень. У питанні №31 «Про затвердження документації із землеустрою.» виникло обговорення щодо оформлення земельних ділянок місцевими українськими церквами, троє депутатів проголосували проти, двоє утрималося, тому рішення не прийняли. Результати голосування можна переглянути за ссилкою: https://rada.info/upload/users_files/04402824/docs/c8a5a2c271cb04f1ffee1a3f4d73dd7f.pdf

У питанні №38 «Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою», про що інформувала Наталія Дзюба, заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради. Перший заступник селищного голови Андрій Карпушин інформував депутатів, що СП «Нібулон» виділяє кошти співфінансування більше 180 тис. грн. в рамках угод соціального партнерства на проведення водогону в с.Буглаї. Проте виникло обговорення, в результаті якого не прийняли рішення про надання ТзОВ СП «Нібулон» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою.

На 5-ій годині роботи сесії депутати переобрали голову лічильної комісії, працювали із депутатом, головою лічильної комісії Валентином Дроздовським.

Визначили дату проведення спільного засідання постійних депутатських комісій селищної ради з питання підготовки та розроблення Положення щодо використання земель сільськогосподарського призначення комунальної власності селищної ради – вирішили зібратися 29 травня 2019 року в залі засідань адмінбудинку о 10.00 год.

Доручено відділу земельних відносин виконкому селищної ради розробити проект даного Положення для подальшої роботи на комісіях.

У «Різному» перший заступник селищного голови Андрій Карпушин інформував депутатів про хід виконання програм розвитку. (Див. відео із сесії селищної ради).

Робота сесії тривала шість годин.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.