Фото без описуБог зліпив чоловіка з глини, і залишилося у нього ще трохи не використаної глини.

– Що ще зліпити тобі? – запитав Бог.

– Зліпи мені щастя, – попросив чоловік.

Бог нічого не відповів, а поклав чоловікові в руку шматочок глини, який залишився.

Сьогодні у вівторок, 23 квітня, в Україні відзначають своє професійне свято психологи. Як відомо, іноді людині важко утримати тягар проблем на своїх плечах, і вона може втратити надію, віру в себе, а найголовніше — своє здоров'я. Уникнути цього нам допомагають мудрі поради досвідчених фахівців — психологів. Ми, сімейні лікарі, теж психологи для своїх пацієнтів.Один з видатних психологів минулого століття Жан Піаже (JeanPiaget) передбачив, що в 21 столітті психологія стане однією з провідних наук. Судячи з усього, його прогноз починає збуватися. Це висловлювання прозвучить ще більш знаково, якщо згадати, що офіційне визнання психологія отримала менше півтора століть тому.

Історія свята

Фото без описуУ 1879 році німецький психолог Ст. Вундт відкрив у Лейпцигу першу лабораторію експериментальної психології. За минулий час психологія накопичила безліч унікальних фактів і даних, що показують, що знання людини про себе, розуміння свої потреб, змінюють її стан і почуття. Психологію можна назвати наукою, що спостерігає за людиною через пізнання.

За останнє сторіччя психологія пройшла дуже стрімкий шлях розвитку. Вона була офіційно визнана як наука тільки в 1879 році. Але за минулий час психологи всього світу змогли накопичити величезний багаж знань про суть людини, про її стани та почуття, про самопізнання та соціальні ролі.

Поява Всеукраїнського дня психолога теж цілком виправдана, оскільки в Україні психологія є однією з ключових наук. Сьогодні психологи працюють не тільки в медичних закладах, а й у навчальних, на підприємствах, оскільки рішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення.

В будь-якій важкій ситуації ми звертаємося за допомогою до фахівців. Зазначимо, що кожен психолог, що консультує людей, бере на себе величезну відповідальність. Адже від його особистої майстерності і знань багато в чому залежить результат консультування, а значить і здоров'я, а часом і життя клієнта.

Дане свято — це привід сказати «спасибі» людям, які розділяють чужі проблеми, горе і радості, а також допомагають іншим знаходити себе в цьому житті.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва.