Фото без описуВ районному будинку культури Старосинявської селищної ради відбулись урочистості, приурочені до Міжнародного жіночого дня 8 Березня, 75-тій річниці визволення Старосинявського району від німецько- фашистських загарбників та 205-тій річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у роки Другої Світової війни та загиблих учасників АТО на Сході нашої держави.

Представники трудових колективів та громадських організацій поклали квіти до Меморіалу Слави, меморіальної дошки пам’яті Олександра Романенка та до пам’ятника Тараса Шевченка.

В заходах взяли участь голова Старосинявської селищної ради Віталій Здебський та голова Старосинявської райдержадміністрації Василь Франчук.

З вітальним словом звернувся до присутніх Віталій Едуардович, який сказав:

Від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету селищної ради та особисто від себе вітаю всіх жінок зі святом весни і любові - з Міжнародним жіночим днем 8 Березня!

Сьогодні важко назвати хоч одну сферу діяльності в селищі та селах нашої громади, де б не працювала жінка, адже неможливо уявити собі наше життя без чарівних посмішок, дбайливих рук і небайдужих жіночих сердець.

Доземний уклін вам за сумлінну працю, розуміння, сердечність, милосердя, якими сповнені ваші ніжні душі. Своєю мудрістю ви оминаєте гострі кути, терплячістю зберігаєте мир і спокій вдома і на роботі, любов'ю до людей і до праці будуєте майбутнє.

Дорогі жінки, ви, як берегині людського роду, охоронниці родинного вогнища, запалюєте у серцях добро, любов та радість. Бажаю вам поваги від колег, добра від людей, радості від дітей, щирого кохання, міцного здоров'я та родинного затишку. Нехай ваші долі будуть щедро обдаровані теплом і любов'ю, а серця зігріті турботою й увагою рідних та близьких.

У ці весняні дні ми відзначаємо 75-ту річницю визволення району від німецько-фашистських загарбників. 6 березня 1944 року війська з боями визволили Пасічну, Харківці, Івки. 7 березня були звільнені Стара Синява, Бабино. 8 березня - Щербані, Сьомаки, Паньківці та Лисанівці.

При визволенні району загинуло понад 300 воїнів, тисячі синів і дочок землі Старосинявської пішли у вічність, вічна пам’ять їм. Щира подяка всім, хто визволяв та відбудовував рідну Старосинявщину.

9 березня ми вшановуємо пам’ять Тараса Григоровича Шевченка – національного пророка, невмирущого генія українського слова. Його заповідями жили і живуть цілі покоління українців.

Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна будує власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу. Тож будуймо всією громадою свій дім у злагоді, мирі та любові. Нехай Шевченкове ім’я об’єднає нас незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного краю.

Працівники закладів культури селищної ради, вихованці місцевої музичної школи та артисти-аматори подарували присутнім святковий концерт.

Фото без описуФото без описуФото без опису