В Старосинявському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулася розширена нарада, яку провів директор територіального центру Петро Чорний. На нараді розглянули питання про підсумки роботи за 2018 рік.

Директор відмітив, що територіальний центр – це установа, яка на практиці допомагає знедоленим і самотнім громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, забезпечує належний рівень соціального обслуговування, виявляє щодня турботу про людей, які потребують допомоги та підтримки. Адже надання соціальних послуг, які відповідають потребам кожної людини – головне завдання працівників територіального центру.

Роботу працівників у звітному році системи соціального обслуговування громадян Петро Васильович відмітив як задовільну. Соціальне обслуговування здійснюється територіальним центром за місцем проживання громадян, що потребують обслуговування.

Працівники територіального центру виявляють громадян, які потребують соціально — побутового обслуговування, здійснюючи разом з представниками закладів охорони здоров'я, місцевого самоврядування обстеження матеріально — побутових умов проживання, визначаючи потребу в конкретних видах послуг. Послуги надаються згідно карти визначення індивідуальних потреб здійснення обслуговування, та договором, який укладається між одиноким громадянином та громадянином, що проживає самотньо і територіальним центром.

Чисельність осіб, що потребували соціального обслуговування за звітний період становить 1115 особи, всі вони охоплені обслуговуванням, по категоріях:

  • особи у віці 80 років і старші -374 особи;
  • громадяни похилого віку-1115 особи;
  • інваліди – 168 осіб;
  • одинокі громадяни – 233 особи;
  • громадяни, що проживають самотньо – 477 особи;
  • ветерани війни та члени сімей загиблих – 200 осіб;
  • ветерани праці – 2 особи;
  • інші категорії громадян - 412 осіб.

Також Петро Васильович та чоловічий колектив територіального центру привітали усіх присутніх жінок із Міжнародним жіночим днем 8 -го Березня.