Фото без описуЗ метою профілактики алкоголізму, тютюнопаління та наркоманії серед дітей та підлітків працівниками КНП «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» проводяться зустрічі та бесіди з учнівською молоддю на теми здорового способу життя, від чого залежить майбутнє дитини.

Україна займає п'яте місце в світі по кількості людей, що страждають алкоголізмом і наркоманією. А від згубного впливу тютюну кожні 10 секунд помирає одна людина! Статистичні дані за останні роки шокують, із загальної кількості хімічно залежних українців - 40% складають неповнолітні.

Старосинявську ЗОШ 1-2 ст. відвідала головний лікар КНП «Старосинявського центру первинної медико-санітарної допомоги» Ананьєва Надія Олександрівна, лікар-психіатр. Відбулася зустріч з учнями 5-9 класів, школярі ознайомилися з лекцією на тему: «Це вибір кожного з нас: ні - алкоголю, наркотикам та тютюну!» Лікар розповіла про шкоду і наслідки вживання алкоголю, тютюну і наркотиків, пояснила, що вживання психоактивних речовин не сприяє досягненню дорослості, підвищенню авторитету серед однолітків.

У класі панувала дружня і доброзичлива атмосфера. Діти були активні, задавали багато запитань по темі, із завзяттям відповіли на невеличке соцопитування. Кожен з учнів виніс з лекції щось важливе і повчальне.

Подібне профілактичне зайняття сприяє формуванню дитячої психіки і негативного відношення до психоактивних речовин. Відвертання зловживання алкоголем і наркотиками на початкових стадіях - важливий крок назустріч здоровій нації.

Лікар зауважила, що батьки теж повинні брати участь у формуванні особистості дитини, проводити бесіди про негативний вплив сигарет, алкоголю і наркотиків на організм і не пускати на самоплив "єдиноразові спроби". Також слід обмежити вживання спиртних напоїв і нікотину на очах у підростаючої дитини.

За інформацією ЦПМСД.