Фото без описуЦентр надання адміністративних послуг Старосинявської селищної ради розпочав надання адміністративних послуг з 16 квітня 2018 року. Станом на 15 жовтня поточного року надано 8081 послуг згідно затвердженого переліку. Найбільшим попитом користуються послуги в сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб, зокрема реєстрація місця проживання та видача різних довідок — більше 5087 послуг. Також послуги в сфері державної реєстрації нерухомого майна та Держгеокадастру України складають понад 2224.

Активно працюють представники Хмельницького бюро технічної інвентаризації, за вказаний період надано понад 400 послуг, в тому числі із виїздами за місцезнаходженням об’єктів інвентаризації (житлових будинків тощо).

Адміністраторами Центру проводиться консультування заявників та прийом документів безпосередньо в Центрі, а також практикується послуга виїзний адміністратор. Матеріально -технічне забезпечення виїзду адміністратора до заявників проводиться за ініціативи керівництва громади. Здійснено 5 виїздів до громадян, які в силу складних життєвих обставин, стану здоров’я, похилого віку не мали змоги звернутись самостійно (с. Гречана, смт. Стара Синява).

Фото без опису

Фото без описуТак склалось, що погосподарський облік в Старосинявській селищній раді не проводився багато років. Через його відсутність багатьом житловим будинкам та квартирам в смт. Стара Синява та селах, що входили до селищної ради до 2015 року, присвоєно помилкову нумерацію, а в деяких випадках - взагалі відсутня. Через цю неузгодженість проводилась реєстрація місця проживання з помилками. Наприклад, лише в с. Уласово Русанівка є ряд будинків з однаковою нумерацією. Що призвело до того, що різні сім’ї, які мають власні будинки, по документам виявляються зареєстрованими в будинку з одним номером. Тому деяким власникам житла складно було отримати довідку про зареєстрованих в житловому будинку.

Тому працівниками ЦНАП та структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради проводилась активна робота по уточненню поштових адрес смт. Стара Синява, сіл Йосипівка, Іванківці, Теліжинці та Уласово-Русанівка. На підставі звернень жителів поновлювались відомості про реєстрацію місця проживання, а також приводились у відповідність документи на підставі яких формується реєстр територіальної громади. Слід визнати, що роботу по перевірці даних реєстру територіальної громади проведено майже на 70% по даним населеним пунктам.

Просимо жителів смт. Стара Синява, сіл Йосипівка, Іванківці, Теліженці та Уласово - Русанівка, хто ще не звертався до ЦНАП, прийти для перевірки даних реєстру територіальної громади з відомостями, що містяться в паспорті громадянина України та документах що посвідчують право власності на житлові будинки (квартири).

Старосинявський ЦНАП.