Фото без описуСелищний голова Віталій Здебський провів засідання виконкому селищної ради, на якому члени виконкому обговорили та розглянули ряд актуальних питань сьогодення.

1.Про уповноважених осіб по прийманню документів для призначення субсидій розповіла заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, наголошуючи на тому, що жителям населених пунктів громади уповноважені допомагати в оформленні субсидій соціальні працівники та в.о. старост згідно чинного законодавства.

2. Обговоривши питання «Про створення комісії з проведення технічного обстеження будівель і споруд закладів культури, що знаходяться в комунальній власності селищної ради» на виконкомі прийнято рішення створити дану комісію у складі: голова комісії А.Карпушин, перший заступник селищного голови, Б.Німець, начальник відділу культури, С.Лакуста, заступник селищного голови, О.Ніколаєць, начальник інспекції ДАБК, Л.Стегніцька, завідувач сектору архітектури, містобудування, та депутати селищної ради В.Кондратюк та В.Дроздовський. Комісія у встановлені терміни має надати акт обстеження закладів культури для подальшого вирішення питань щодо стану споруд.

3. Члени виконкому, заслухавши інформацію С.Лакусти, заступника селищного голови, рекомендували включити в порядок денний сесії питання «Про затвердження Програми розвитку комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико – санітарної допомоги» на 2018 рік, що пов’язано із виділенням коштів на реєстрацію автомобілів швидкої допомоги в амбулаторії сіл Пасічна та Пилява, коштів на потреби центру. Селищний голова наголосив максимально посилити роботу медпрацівників центру з заключення договорів на медичне обслуговування населення, заповнення декларацій, що напряму залежить фінансування центру із державного бюджету від кількості зареєстрованих пацієнтів.

4. Про схвалення проекту рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік» інформувала М.Кузьмич, начальник управління фінансів виконкому селищної ради. Наголошено на тому, що немає перевиконання селищного бюджету, 60% бюджету спрямовано на утримання освітянської галузі, значна частина коштів спрямовується на потреби КНП «Старосинявський ЦПМСД», які знімають із селищної ради; частина коштів іде на підтримку програми «Питна вода» Старосинявськоїї селищної ради; в основному на життєзабезпечення громади – галузей медицини, освіти, необхідних програм життєдіяльності.

5. Про відмову у наданні дозволу на приватизацію квартир та

6. Про надання дозволу на приватизацію квартири інформував В.Мельник, начальник відділу комунального майна, житлово- комунального господарства та інфраструктури виконкому селищної ради. Розглянуто відповідні пакети документів заявників, рішення прийнято у відповідності до чинного законодавства.

БЛАГОУСТРІЙ МАЮТЬ ОРГАНІЗОВУВАТИ УПРАВИТЕЛІ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ

7. Про затвердження конкурсної документації та оголошення конкурсу з призначення управителяФото без опису багатоквартирних будинків Старосинявської селищної ради, - це питання викликало активне обговорення ситуації, що є в теперішній час. Раніше селищна рада оплачувала за використану електроенергію в дворах, підвалах та гаражах багатоквартирних будинків, на що використовувалися чималі суми коштів. Згідно закону, внесених змін, органи місцевого самоврядування не мають права спрямовувати кошти місцевого бюджету на утримання житлового фонду. Квартири приватизовано, тому автоматично постає питання дотримання належного благоустрою навколо будинкових територій багатоквартирних будинків: забезпечення освітленням, вчасне вивезення твердих побутових відходів, прибирання територій, озеленення, утримання будівель та ін. Таким чином виникає питання обрання управителів багатоквартирних будинків, які мають обрати мешканці цих будинків. На минулому виконкомі створено конкурсну комісію для проведення конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків. (Повен пакет відповідної документації тут https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/119105/ )

Селищний голова В.ЗДебський дав доручення начальнику КП «Старосинявський комунгосп» І.Федорчуку провести роз’яснювальну роботу з даного напрямку.

8. Про прийняття на обслуговування до територіального центру, інформував Петро Чорний, директор КП «Старосинявський територіальний центр соціального обслуговування» (надання соціальних послуг), згідно поданих заяв громадян троє осіб виявили бажання обслуговуватися працівниками тер центру на платній основі та одинокі громадяни – на безоплатній.

9. Про взяття на квартирний облік громадян інформував перший заступник селищного голови А.Карпушин.

10. Про затвердження норм та вартості надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, які надає КП «Старосинявський комунгосп» - це питання потребувало додаткового вивчення та обговорення, тому на виконкомі запропоновано його розгляд в наступних засіданнях.

Фото без опису

11. У питанні «Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання дозволу на зріз дерев на території Старосинявської селищної ради» розглянуто дві заяви про видалення аварійних дерев в смт Стара Синява та с.Карпівці, що створюють загрозу руйнування пам’ятних місць та життю людей.

12. Про уточнення та присвоєння поштових адрес інформувала Л.Стегніцька, завідувач сектору архітектури, містобудування; розглянуто заяви мешканців, які просять уточнити, присвоїти поштові адреси у зв’язку із наведенням ладу в документації на право власності на житло; ці питання наразі пов’язані з оформленням субсидій. Є випадки наявності однакових адрес на кілька житлових будинків в одному і тому ж населеному пункті. Члени виконкому обговорили ситуації і задовільнили заяви з даних питань.

На виконкомі розглянуто питання «Про зміну статусу квартир двоквартирних житлових будинків та присвоєння поштових адрес в с. Йосипівка Старосинявського району Хмельницької області, рішення прийнято позитивно.

Селищний голова Віталій Здебський підбив підсумки роботи виконкому.

 

Прес-служба ОТГ.