Фото без описуУ сесійному залі відбулося пленарне засідання 40-ої чергової сесії селищної ради, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 18 депутатів селищної ради. Перед початком розгляду питань порядку денного депутати внесли додатково ще чотири питання та згідно заяв реєстрації до виступів громадян в «Різному» запропонували заслухати інформації щодо ціноутворення на дрова, отримання по 2 га землі учасниками бойових дій в зоні АТО, водопостачання населення вул.Привокзальна с.Адампіль. Селищний голова вніс пропозицію заслухати інформуючих, а тоді приступити до розгляду 34 питань порядку денного.

ВОДОПОСТАЧАННЯ ВУЛИЦІ ПРИВОКЗАЛЬНОЇ

Виступили А.Скоробагата, Н.Біловус, жителі с.Адампіль, щодо водопостачання населення на даній вулиці, індивідуального підключення дворів до мережі водопроводу. Селищний голова Віталій Здебський роз’яснив ситуацію, що селищна рада повністю виконала свої зобов’язання – водопровід збудовано, отримано сертифікати, здано водогін в експлуатацію 19 вересня 2018 р. протяжністю один км 430 м та передано в господарське відання на баланс КП ,, Старосинявський центральний водоканал №1.’’ З цього моменту повноваження селищної ради завершено, відповідальність покладено на комунальне підприємство селищної ради.

В.о. директора КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Юрій Лукінов надав вичерпні відповіді на усі запитання, поінформував, що згідно чинного законодавства усі абоненти з індивідуальних підключень до мережі водогонів знаходяться в однакових умовах: обов’язково мають бути зроблені документи – технічні умови; водоканал робить пломбування лічильників, тоді робиться підключення; КП «Старосинявський ЦВК №1» заключає договір на водопостачання з абонентом і видає книгу на оплату послуг з водопостачання. Така ж ситуація в селах Іванківці, Пилявка.

ДВА ГЕКТАРИ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ

До виступу записно учасників бойових дій в зоні АТО. Олександр Зубержицький висловив проханняФото без опису врахувати бажання учасників АТО із м.Хмельницького, щоби оформити по 2 га землі на території громади і передати їм у власність. «Ми воювали за всю територію України і маємо право отримати землю відповідно на всій території України, ми прийшли з проханням врахувати наші заяви». Голова спілки учасників бойових дій в зоні АТО Віталій Бакун, депутати селищної ради з розумінням поставилися до ситуації, але висловили позицію, що на території громади є 140 учасників бойових дій, які воювали і ще досі знаходяться на передовій, але не мають земельних ділянок, тому в першу чергу потрібно враховувати інтереси жителів громади і розробити порядок надання земель заявникам.

Після обговорення заслухано інформацію керівника спеціалізованого комунального лісогосподарського підприємства „Діброва” Довгалюка Дмитра Івановича, який пояснив за ціноутворення на дрова, додаткові витрати комунального підприємства на лісогосподарські роботи при тій ситуації, що підприємство не отримує ні компенсацій, ні дотацій на підтримку своєї діяльності, так як лісогосподарство, яке підтримується частково державою, від чого і залежить ціна на кубометр дров.

РОЗГЛЯНУЛИ 34 ПИТАННЯ СЕСІЇ

Депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, обрали лічильну комісію голова комісії Лакуста А., члени комісії Симчишина Г. та Котик В. Прийняли рішення із 30 земельних питань: надали ділянку в с.Пиляві для будівництва амбулаторії, поновили договір оренди землі «МТС-Україна» в с.Мшанець на 10 років із ставкою 12% земельного податку; надали дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в с.Дашківці для релігійної громади церковного храму Олександра Невського; внесли зміни до договору оренди землі «Лайф-селф» на 12% плати за землю; надали згоду на передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність селищної ради площею 8 933 га; уклали договір оренди землі ТзОВ «Перспектива ПРО» (автозаправка) на 7 років зі ставкою земельного податку 8% та розглянули ряд інших земельних питань згідно заяв громадян.

Депутати підтримали Програму розвитку комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2018 рік і внесли пропозицію збільшити фінансування із 10 тис. грн. на 40 тис. грн., надали грошову допомогу 10 тис. грн. родині загиблого учасника бойових дій в с.Паплинці; збільшили кількість членів виконкому із 35 на 37, за пропозицією селищного голови внесли до складу виконкому нових членів виконкому: начальник  відділу  економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Старосинявської селищної ради, Петро Постернак, начальник Старосинявського відділення Старокостянтинівського відділу поліції ГУНП у Хмельницькій області - Сергій Дулепов, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико-санітарної  допомоги» -  Надія Ананєва, начальник Старосинявського районного сектору  ГУ ДСНС у Хмельницькій області Мирослав Явдощук, в.о. директора  КП «Центральний водоканал  №1» Юрій Лукінов, голова асоціації підприємців Старосинявщини Валентин Гневуш, діловод селищної ради з с.Пилява Інна Біла та діловод селищної ради с.Пилявка Ніна Панчук.

Емоційне обговорення викликали господарські питання освітлення населених пунктів, ремонт доріг, водопостачання та можливості селищного бюджету (див. відео трансляцію на сайті селищної ради), про що об’єктивні висновки може зробити кожен мешканець громади… Не всі депутати підтримали питання внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік, що стосувалося  життєзабезпечення основник галузей громади, зокрема, підтримки медичної галузі – ЦПМСД, реєстрації автомобіля швидкої допомоги, який державою виділено на обслуговування населення громади, купівля газових котлів на Пасічнянську амбулаторію, фінансування програми «Питна вода» - (див. карточки для голосування на офіційному сайті громади).

40-ва сесія тривала чотири з половиною години.

Фото без опису

ПІДБИТО ПІДСУМКИ РОБОТИ

Селищний голова Віталій Здебський підбив підсумки роботи сесії, провів аналіз роботи селищної ради:

«Нам надійшло 7 млн. грн. субвенції з державного бюджету, на даний час у селах Йосипівка, Пишки, Ожарівка, Іванківці роботи з реконструкції та будівництва водопроводів звершено; інші, заплановані в цьому році, в процесі виконання. Працюємо над вирішенням питання підключення водопроводів в с.Лисанівці, с.Іванківці (перша частина села), до речі, уже всі бажаючі абоненти підключені до мережі водопроводу і мають воду в своїх оселях. Спрямовано кошти на соціально-економічний розвиток села близько 660 тис. грн. з державного бюджету на роботи із будівництва водогону в с.Паплинцях. Також виділені кошти з обласного бюджету в сумі один мільйон 235 тисяч гривень на реконструкцію мереж водопроводу другої частина с.Лисанівці; протягом місяця водогін буде реконструйовано. Паралельно ведуться роботи з освітлення с.Цимбалівка, с.Паплинці; завершується капітальний ремонт вуличних доріг асфальтовим покриттям в с.Адамполі. Проведено поточний ремонт в селах Бабине, Йосипівка, Харківці, Паплинці. За цей термін діяльності громади ми були не в змозі охопити роботами усі 45 сіл ОТГ, зараз зусилля будемо направляти на виконання розвитку тих територій сіл, в котрих ще не розпочинали робіт. На даний час завершуються ремонтні роботи в КП «Старосинявська центральна районна лікарня», гарних результатів досягли у створенні Нової української школи одні із перших в області.

Зараз проводяться роботи із ямкового ремонту дороги до с.Бабине, заплановано висипання вуличних доріг в с.Подоляни та с.Івки. Селищною радою передано ще три об’єкти на ДФРР: на будівництво каналізації смт Стара Синява на 11 млн. грн., на добудову водогону в с.Паплинці, завершення ремонтних робіт з утеплення фасаду Старосинявська НВК, гімназія.

Звичайно, йдуть реформи, багато відбувається змін, це непросто, і все це вимагає колосальних зусиль та затрат часу, не робиться за короткий проміжок , але час вимагає змін, певних процесів. Проте, не зважаючи на труднощі, ми будемо реалізовувати поставлені завдання, цілеспрямовано працювати на розвиток усієї громади, у 2019 році постараємося охопити усі населені пункти і втілити в життя плани розвитку їх територій.»

Прес-служба ОТГ.