Після завершення роботи 35-ої позачергової сесії селищної ради  голова громади Віталій Здебський  запропонував усім присутнім на сесії відвідати об’єкти, де тривають роботи: капітальні ремонти приміщень Старосинявської ЦРЛ, утеплення фасаду Старосинявського НВК, щоби кожен на власні очі мав можливість побачити  об’єми виконання робіт, почути проблеми від керівників установ.

Фото без опису

Начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради  Олександр Пузирук розповів про наявні об’єми виконання робіт  в галузі освіти: - Зараз  необхідно завершити утеплення фасаду Старосинявського НВК, для   чого потрібно понад один мільйон гривень, щоби освоїти матеріали, що були закуплені минулого року, щоби їм не вийшов термін придатності; у нас працюють люди з Івано-Франківська, використовують кожен погожий день, щоби швидше підготувати приміщення до нового навчального року. Є безліч термінових освітянських питань, які потрібно вирішити насамперед для створення кращих умов навчання дітей. А діти – це наше майбутнє.

ВІДЕО (Обговорено проблеми на об’єктах)

Головний лікар КП «Старосинявська ЦРЛ» Віталій Макогонський, відмітив, що літній період  необхідно використати для проведення ремонту  лікувального корпусу, що знаходиться у старій панській будівлі – замінити віконні блоки та двері на металопластикові, закупити модеми для газових котелень,  провести поточний ремонт приміщень ЦРЛ. Ми маємо пройти акредитацію, інакше може виникнути загроза  існування як такої установи Центральної районної лікарні, є спеціальні вимоги…  Із 1976  року  в приймальному відділенні не робилися ремонтні роботи, стіни пошкоджено грибком; у дитячому відділенні потрібно робити повністю капітальний ремонт, замінювати водопровідні труби, ремонтували вбиральні у відділеннях, оновлювати палати…

Депутати та члени виконкому побували на місцях, де розміщено каналізаційні септики, які потребують ремонту. Встановлювалися вони ще на початку 80-их,  стічні води після дощу потрапляють в септики і переповнюють їх, затоплюючи насос, який перекачує їх в каналізацію. Асінізаційна машина КП «Старосинявський центральний водоканал №1» не встигає робити викачку в дощову погоду, за добу доводиться викачувати 5-6 бочок до 5 куб. м. об’ємом. Обговорено ситуацію, що склалася із роботою водоканалу за останній час, керівнику винесено сувору догану та попередження.

Проведено аналіз роботи   очисних споруд  в районі лікарні, у нас побудовано найкращі очисні споруди за технологічними процесами,  зараз їх загрузка 30 м. куб., а  їх потужність розрахована на 150 м.куб.,  120 м.куб. становить  недозавантаження. Практично очисні працюють в «холосту».  За відповідними результатами аналізу  вод після  роботи очисних фахівці робили розрахунки, що вода на виході з очисних є чистішою ніж та, що протікає в річці після дощової погоди…

Фото без опису


За матеріалами виїзного засідання.