Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яке провів голова комісії Олег Лучіцький. На порядок денний винесено одне питання: Про погодження проекту розпорядження селищного голови «Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік». Участь в роботі комісії взяли 6 членів комісії із 10, в.о. головного лікаря КП «Старосинявський ЦПМСД» Алла Стадник, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук.

Про погодження проекту розпорядження селищного голови «Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік» інформувала Інна Гноянко, заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради, яка детально зупинилася на роз приділені субвенції:

Потрібно збільшити дохідну та видаткову частини загального фонду селищного бюджету за рахунок субвенції з місцевого бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 237 000 гривень.

  • Центр первинної медико – санітарної допомоги відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань 237000,00 гривень ; по загальному фонду – 41440,0 гривень
  • Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради - 41440,00 гривень

Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами (в т. ч. школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами – 41440,0 гривень (на відрядження вчителів, асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням та заступників директорів закладів загальної середньої освіти для підвищення кваліфікації); по спеціальному фонду – 638878 гривень – направити на Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради - 638878,00 гривень

Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами ( в т. ч. школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами – 638878 гривень (на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи – 181619,00 гривень, на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками відповідно до Конвенції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року – 273369,00 гривень, на закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи – 183890,0 гривень).

Збільшити дохідну та видаткову частини загального фонду селищного бюджету за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад в сумі 1402200 гривень.

Направити дані кошти головному розпоряднику коштів селищного бюджету та розпоряднику коштів селищного бюджету: Старосинявська селищна рада - 1402200 гривень і направити на Центр первинної медико – санітарної допомоги – 1402200,00 гривень (оплата праці).

 

ВИСТУПИЛИ:

Пузирук О.М. - начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради розповів про роботи щодо підготовки нового навчального року навчальних закладів, оснащення сучасним обладнанням класів та проблемні питання, які потрібно вирішити до початку нового навчального року.

Стадник Є.В. - в.о. головного лікаря КП «Старосинявський ПМСД» наголосила на забезпеченні медичним обладнанням центру згідно вимог Національної служби охорони здоров’я України, закупівлі різних аналізаторів, котрі коштують більше 200 тис. грн. Ці кошти не передбачено із Державного бюджету, вони через сесію мають направлятися на обладнання для центру. Необхідно 10 комп’ютерів для внесення декларацій пацієнтів в базу. 16% укладено декларацій, це дуже мало. Стоїть питання фінансування Національною службою охорони здоров’я. У нас немає кошторису, не вистачає коштів на заробітну плату медпрацівникам, оздоровчі, відпускні; немає коштів на пальне, на ремонт приміщень.

Кондратюк В.О., депутат селищної ради, сказав, потрібно терміново проводити сесію, не завершено багато актуальних питань в освіті, охороні здоров’я.

Гурин Ю.В., депутат селищної ради, відмітив, що є багато проблем, повинно бути напрацьовано план вирішення проблем в цих галузях.

Комісія одноголосно запропонувала підготувати до сесії інформацію заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради щодо здійснення відповідних заходів, планів роботи ЦПМСД та вирішення проблем, що виникли.

Вирішили проект рішення підтримати та винести на розгляд сесії.

 

Із засідання комісії.