Необхідно ідентифікувати домашніх тварин ВАЖЛИВО

Необхідно ідентифікувати домашніх тварин

У зв'язку з погіршенням контролю за обліком та переміщенням тварин, зокрема через зменшення рівня їх ідентифікації, що створює загрозу для харчової безпеки в країні, на виконання п. 8, 9 наказу Державної служби Україні з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 28 листопада 2023 року № 844 «Уведення в дію рішення колегії Держпродспоживслужби від 10 листопада 2023 року», керуючись Законом України «Про ветеринарну медицину», Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», з метою забезпечення епізоотичного благополуччя на території Старосинявської територіальної громади.

До 31 березня 2024 року пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року,  можуть пройти ідентифікацію ВАЖЛИВО

До 31 березня 2024 року пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, можуть пройти ідентифікацію

Проходити фізичну ідентифікацію мають усі одержувачі пенсій та соціальних виплат. Це дозволяє перевірити, чи дійсно виплату отримує саме той, кому її було призначено. Через карантин у зв‘язку з Covid-19 пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, отримували пенсію без проходження фізичної ідентифікації, але наразі дані необхідно поновити. Ідентифікацію можна пройти:  у будь-якому відділенні Ощадбанку чи сервісному центрі Пенсійного фонду України (ПФУ);

Провели роз’яснення щодо запобігання пожеж в домівках ФОТО

Провели роз’яснення щодо запобігання пожеж в домівках

Працівниками соціальних служб  селищної ради та рятувальниками Хмельницького районного управління ГУ ДСНС в Хмельницькій області (смт Стара Синява), працівники місцевої пожежної команди с.Адампіль   регулярно здійснюються виїзди у населені пункти громади з метою надання допомоги та консультацій родинам, котрі опинилися у різних складних життєвих обставинах. Черговий рейд проведено у с.Адампіль.

Конкурс на створення цифрового інвестиційного паспорту громади ФОТО

Конкурс на створення цифрового інвестиційного паспорту громади

Громадською організацією «Центр досліджень та консультацій» 04 грудня 2023 року було розпочато Конкурс з відбору сільських і селищних громад Хмельницької області для створення цифрового інвестиційного паспорту громади, який завершився 20 грудня.

Підтримали розвиток бізнесу через благодійні справи ФОТО

Підтримали розвиток бізнесу через благодійні справи

Нещодавно стартував сучасний конкурсний проєкт грантів «Курс на Незалежність», організований завдяки партнерству українського бізнесу та Уряду Німеччини: Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ), німецького банку розвитку DEG та Агропромислового холдингу «Астарта-Київ», спрямований на підтримку та розвиток бізнесу.

Лисанівський старостинський округ: підтримуємо захисників ФОТО

Лисанівський старостинський округ: підтримуємо захисників

Мешканці Лисанівського старостинського округу згуртувалися для спільної допомоги ЗСУ. Регулярно збираються для підготовки необхідної допомоги військовим, щоби переживати надскладні умови «зимового фронту».

Адампільська громада  згуртувалася для підтримки захисників ФОТО

Адампільська громада згуртувалася для підтримки захисників

На базі Адампільського комбікормового заводу та Елеватора  АП НВП «ВІЗИТ»  робітники та жителі сіл Адампіль, Липки, Перекора об’єдналися заради допомоги військовим. Щомісяця готують домашні страви та смаколики і передаються на фронт.