Фото без описуЩороку 8 та 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала найбільшою трагедію людства в ХХ столітті.  Сьогодні представники селищної ради, військові, рятувальники, представники установ та організацій громади поклали живі квіти до пам’ятних місць в центрі селища, вшанували хвилиною мовчання загиблих у трьох війнах,  події яких переплелися із людськими долями.

У ці дні ми вклоняємося перед усіма, хто захищав рідну землю й світ від нацизму. Ми відзначаємо подвиг українського народу та його внесок у перемогу антигітлерівської коаліції.

«… Вибухи, постріли, окопи, поранення, голод, бомбардування, блокади, масові розстріли, каральні операції, окупація, концтабори, газові камери, жовті зірки, гетто, Бабин Яр, Хатинь, полон, примусові роботи. Вони загинули за те, щоб кожен із нас знав, що означають ці поняття з книжок, а не з власного досвіду. Але сталося інакше. Це несправедливо перед ними всіма!»,- говорили ведучі  пам’ятного заходу Зоя Ткачук та Олег Поліщук.

На превеликий жаль, вже третій рік  поспіль наша країна також відстоює свою незалежність та територіальну цілісність в умовах повномасштабної війни, розв’язаної проти України путінською росією. Ми знову змушені виборювати власну свободу зі зброєю в руках, виносити поранених з поля бою, матері знову тривожно чекають повернення своїх синів, діти зі слізьми на очах своїх батьків, населення потерпає від постійних обстрілів.  Війна це не лише танки, гармати і бої – війна це мільйони маленьких і великих людських бід, які вимушено переживати кожне покоління нашої країни.

Учасники пам’ятного заходу разом із начальником 10-го відділу Хмельницького РТЦК та СП Олександром Горбатюком та секретарем ради Олександром Пузируком схилили голови і вшанували пам’ять хвилиною  мовчання тих, хто загинув у роки Другої Світової війни на полі бою, хто кував перемогу в тилу, всім ветеранам війни, які відійшли у вічність, Героям Небесної Сотні, воїнам та іншим загиблим в нинішній війні у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави. 

79 років тому наші діди та прадіди перемогли нацистів у Другій світовій війні. Вони б пишалися героїзмом своїх нащадків, які сьогодні борються з сучасними нацистами – рашистами. Наші захисники дають гідну відсіч російській навалі. Бо ми на своїй землі. І перемога буде за нами! Вічна шана жертвам Другої світової! Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

Земний уклін від  жителів Старосинявської громади всім, хто подарував нам мирний сонячний день тоді, всім - хто захищає Україну сьогодні. Жителі громади, представники установ та організацій громади поклали живі квіти до пам’ятних місць в центрі селища, вшанували хвилиною мовчання загиблих у трьох війнах. Вшанування пам’яті загиблих  за мир та рідну Батьківщину відбулося і в населених пунктах громади.

Віримо в Збройні сили України! Завдяки нашим захисникам у нас буде така довгоочікувана Перемога! Все буде УКРАЇНА!

 

Відділ культури, національностей,

релігій та туризму виконкому селищної ради