Фото без опису6 березня 2024 року під керівництвом Міністра Кабінету Міністрів України О. М. Немчінова була проведена нарада за участю представників зацікавлених центральних органів виконавчої влади щодо механізмів працевлаштування ветеранів війни.

Відповідно до пункту 5 протоколу наради НАДС разом з Мінекономіки має забезпечити інформування державних органів та органів місцевого самоврядування про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю.

З огляду на зазначене, НАДС надсилає підготовлені Державним центром зайнятості матеріали щодо умов отримання і механізмів виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, зокрема ветеранів та ветеранок.

У зв’язку із зазначеним просимо врахувати можливості отримання таких компенсацій з метою залучення професіоналів з числа ветеранів та ветеранок, які є особами з інвалідністю, на посади державної служби.

Окремо звертаємо увагу на важливість інтеграції та підтримки ветеранів та ветеранок на робочому місці. З цією метою просимо використовувати в своїй роботі матеріали, розміщені на сайті НАДС:

  • Методичні рекомендації щодо процедури проведення адаптації новопризначених державних службовців у державних органах;
  • Методичні рекомендації з питань формування безбар'єрності на робочому місці в державних органах.
  • Про подальші напрацювання, націлені на покращення умов роботи та залучення на посади державної служби ветеранів та ветеранок, НАДС інформуватиме додатково.

https://rada.info/upload/users_files/04402824/471d259709ca008824f46be595b22ed7.pdf

Голова   Наталія   АЛЮШИНА