Фото без описуШановні жителі громади!!! Сектор поліцейської діяльності інформує  щодо оперативної обстановки на території Старосинявської ТГ в період з 15 квітня по 20 квітня 2024 року.

За вказаний період часу зареєстровано 8 звернень громадян.

По лінії безпеки дорожнього руху задокументовано 25 адміністративних матеріалів за порушення правил дорожнього руху, з них 1 - за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Окрім того задокументовано 1 факт вчинення домашнього насильства.

На території громади проводиться профілактична робота з населенням щодо протидії шахрайським діям та недопущення фактів вчинення будь-якої форми домашнього насильства.

Шановні мешканці громади в разі виявлення події кримінального чи адміністративного правопорушення звертайтесь в сектор поліцейської діяльності за номером телефону 0986058699 або на лінію 102.

Також керівництво сектору поліцейської діяльності нагадує!!!

Наразі, в умовах воєнного стану, існують певні повноваження для визначених посадових осіб щодо зупинки автомобіля, перевірки документів, огляду транспортного засобу тощо.

Підстави для перевірки особистих документів

Загальний порядок перевірки особистих документів, огляду авто, речей та багажу під час воєнного стану визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1456 «Про затвердження Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану».

Вищезгаданим документом закріплене право на проведення перевірки документів, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян для посадових осіб органів Нацполіції, СБУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Збройних Сил України тощо. Відповідний перелік визначається в наказі коменданта.

Під час проведення огляду уповноважена особа може застосовувати технічні прилади та засоби, що мають функції виявлення вибухонебезпечних речовин, обіг яких заборонено. Аудіо- і відеофіксація житла громадян та їхніх особистих речей здійснюється лише за згодою громадян.
 

Сектор поліцейської діяльності №1
ХРУП ГУНП в Хмельницькій області
смт Стара Синява