Фото без описуПрацівники комунальної установи «Старосинявська місцева пожежна охорона» повернулися з Донецької області, де 14 діб були задіяні на будівництві захисних укріплень.

"З початку повномасштабного вторгнення російської федерації питання відсічі агресії та стримування ворога є пріоритетом як для Донецької обласної, так і для місцевих військових адміністрацій. На прикладі Маріуполя, Волновахи, Бахмута, Авдіївки ми бачимо всю жорстокість ворога і чудово розуміємо, що його не можна пускати далі", - наголошував голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін під час Конгресу місцевих  та регіональних влад при Президентові України. - "Саме тому, аби зберегти життя наших воїнів, на побудову стійкої лінії оборони ми вже спрямували понад 1,6 млрд гривень з обласного та місцевих бюджетів. Кошти спрямовуємо на закупівлю дронів, автомобілів, будівельних матеріалів та усього, що необхідно війську для ефективного стримування ворога".

Він також повідомив, що в області триває будівництво захисних споруд. Вже облаштовано понад 500 ВОПів, будуються невибухові загородження, протитанкові рови.  Вадим Філашкін висловив вдячність Президентові України, Полтавській, Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській областям, Міністерству оборони України, Державному агентству відновлення та розвитку України за допомогу у цьому процесі. 

Наші земляки Віктор Собко з с.Пилявки та Віктор Леонтієв зі Старої Синяви (двоє чоловік зі Старосинявської громади) взяли участь у будівництві фортифікаційних споруд на території Донецької області.

За матеріалами КУ «Старосинявська МПО»