Фото без описуЗахищаючи Батьківщину від ворога, загинув на фронті  наш земляк із  села Харківці  Микола Сергійович Ярош на  Бахмутському напрямку.

Страшна звістка  сколихнула нашу громаду…

Микола Ярош  народився  29 листопада 1993 року в с.Харківці, Старосинявського району, Хмельницької області.  

У 2008 році закінчив 9 класів Харковецької ЗОШ І-ІІ ступенів, 10-11 класи навчався у Пасічнянському НВК, (тепер Пасічнянський ліцей). З дитинства мріяв бути військовим, тому вступив до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Хмельницької області.  Потім перевели для продовження навчання до Львівського військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який закінчив в березні 2014 року.

За розприділенням продовжив військову службу в м.Охтирка, Сумської області, учасник АТО/ООС, пройшов 10 років війни… захищаючи кордони України, відстоюючи незалежність мирних українських земель. 

Проживав із сім’єю у Старокостянтинові.

Служив за контрактом. З першого дня повномасштабного вторгнення в Україну окупантів 24 лютого 2022 року пішов захищати країну на Донецький напрямок, брав участь в бойових військових операціях у різних містах Донеччини, за що був неодноразово нагороджений державними нагородами, які втратив під час бойових дій.

У листопаді 2023 року отримав важке поранення руки, півроку лікувався в госпіталях в м.Дніпрі, Львові, проходив реабілітацію в Трускавці. Після  лікування відразу направили на фронт. Військова служба – це було покликання Миколи Яроша, сотні успішно виконаних бойових завдань, сотні врятованих ним побратимів… З останнього бою він не повернувся, побратимам військовим вдалося забрати його тільки на третій день після важких поранень, несумісних з життям.

На фронті був  головним сержантом, служив у 80-ій десантно-штурмовій бригаді.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, віддав своє життя за Батьківщину  старший сержант Микола Ярош  29 лютого 2024 року  поблизу населеного пункту Іванівське, Бахмутського району,  Донецької області.

Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття  матері  Ларисі Гнатівні, батькові Сергію Віталійовичу, братові Андрію Ярошам, дружині Олені, синові Артему, доньці Златі  та  усій  родині Героя, рідним і близьким.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Нехай земля буде пухом.    ... Низький уклін нашому Герою. Родині сил витримати цей невимовний біль.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої вічно живуть у наших серцях!