Фото без описуЗ метою допомоги українцям розвинути цифрові навички, щоб потужніше проявляти себе в професії, швидше навчатися, легше спілкуватися з рідними на відстані, а також бути в безпеці онлайн створено Єдиний державного веб-порталу цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта» (офіційна адресу в Інтернеті – osvita.diia.gov.ua). На ньому доступна можливість користування освітніми та інформаційними ресурсами, електронними підручниками, мультимедійними навчальними матеріалами безоплатно.

Веб-портал цифрової освіти призначений для реалізації права кожного на якісну та доступну освіту шляхом забезпечення створення можливості дистанційного навчання через Інтернет

Це освітні серіали, що дозволяють українцям відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії. Дія.Освіта дозволить вимушеним переселенцям, людям, що втратили роботу, та всім іншим громадянам і громадянкам безплатно отримати актуальні знання та навички в зручному та інклюзивному форматі. Дія.Освіта — це унікальна  можливість отримати нові навички та зробити крок назустріч новій професії. 

Що таке Дія.Освіта для користувача

Це освітні серіали, що дозволять познайомитися з новими кар‘єрними можливостями та зробити перший крок до нової професії або зміни роботи.  

Будь-хто може обрати персональну траєкторію навчання і вивчати саме ті теми, які цікавлять найбільше. А для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії на основі відповідей користувача йому будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних для вас вакансій.

Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка: від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет на професіях, що мають попит на ринку праці. Також на платформі можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безплатними та доступні всім охочим, і завжди такими залишатимуться.

. Наша кінцева мета — навчити людей цифровій грамотності та вирішити проблему з високим рівнем безробіття.

Обличчями багатьох курсів стали українські зірки та лідери і лідерки думок. На додаток до теоретичної частини можна проходити симулятори з реальними задачами, з якими стикаються працівники у різних сферах.

Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додавати у резюме.

Перелік серіалів, які під час війни мають особливо вагоме значення:

1.Освітні продукти для ВПО: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-ipds.

2.Освітні продукти для держслужбовців: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-civil-servants

3.Профорієнтаційний тест: https://osvita.diia.gov.ua/career-quiz-start

УВАГА! Для жителів нашої громади, котрі не мають доступу до мережі Інтернет, в Центрі надання адміністративних послуг Старосинявської селищної ради створено можливість (стіл для самообслуговування) для онлайн-навчання на пратформі Дія.Освіта, а також при необхідності, адміністратори Центру допоможуть з першими кроками на сайті.

 

Керівник ЦНАП, Наталія Куцоконь