Фото без описуЗа Україну віддав своє життя 01 червня 2023 року  Андрій Олексійович Боровінський,  який був важко поранений на території Донецької області. Страшна звістка знову  сколихнула нашу громаду…

Андрій Боровінський  народився   30 липня 1973 року в місті Жезказга́н, Казахстан.   Військовослужбовець  виріс та проживав в с.Пилявка, Старосинявського району, Хмельницької області.

Навчався  Андрій у місцевій школі – Пилявській восьмирічці-, яку закінчив у 1988 році. Після закінчення школи продовжив навчання  в Пилявському професійно-технічному училищі.  Відразу пішов працювати трактористом до сільського колгоспу,  а потім трудився на будівництві за кордоном та в різних  містах України.  Життєві обставини змушували заробляти на життя важкою працею, підтримувати свою  родину. Андрій є батьком двох доньок  Олени і Руслани.

Із грудня 2022 року  військовослужбовець військової служби за мобілізацією був призваний на військову службу до Збройних сил України. Служив на Донецькому напрямку. Вірний військовій присязі у бою за нашу Батьківщину, мужньо виконавши військовий обов’язок, виявивши мужність і стійкість,  був важко поранений. Направлений в госпіталь м.Дніпропетровська, згодом переведений до госпіталю м.Хмельницького.  Помер 01 червня 2023 року.

У лавах ЗСУ  він мужньо стояв в боях проти ворога, проявив себе відданим, гідним сином своєї Батьківщини. Брав безпосередньо участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення  та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Сьогодні, 02 червня 2023 року, оголошено днем жалоби на території Старосинявської територіальної громади у зв’язку з прощанням із загиблим Героєм – Андрієм Боровінським.

Сьогодні, у п’ятницю, 02.06.2023р. близько  16.45-16.50 похоронна процесія буде рухатися   із м.Хмельницького до с.Пилявка. Прохання створити «живий коридор» орієнтовно із 16.45-16.50  по маршруту: Лисанівці – о 16.50, Паньківці – 17.05, Іванківці – 17.15, Миколаївка – 17.25, Олексіївка – 17.35, Пилявка – 17.45-18.00.

Прощання з Героєм відбудеться завтра, у суботу  03.06.2023р.  об 11.00  за адресою: с.Пилявка, вул.Богдана Хмельницького, буд.№ 42.

Поховання відбудеться  на місцевому кладовищі села Пилявка.

Старосинявська територіальна громада глибоко сумує з приводу смерті Героя, висловлюємо щирі співчуття  матері  Євдокії Григорівні та  братові  Віктору Миколайовичу Матвєєвим, сестрі Оксані Миколаївні Алєксовій, донькам Олені та Руслані, дружині Валентині та усій  родині Героя.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Нехай земля буде пухом.    ... Низький уклін вам, наші Янголи! Родині сил витримати цей невимовний біль.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої не вмирають!