Фото без опису26 січня 2016 року у нашій країні був ухвалений Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», який вперше в українському законодавстві закріпив таку сімейну форму влаштування дітей, як патронатна сім'я. Для України це нове явище, проте в розвинених державах  завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків.

Нещодавно, 17 травня 2023 року, питання щодо створення патронатних сімей  та як стати патронатним вихователем обговорювалось на спільній нараді за участю відділу - служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради та фахівця Старосинявського відділу Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості, на тему «Патронатна сім’я: поняття та порядок створення».

Данілкович Віктор Васильович, начальник відділу – служби у справах дітей проінформував  присутніх про можливість патронатного виховання дітей та порядку створення патронатних родин. Учасники наради отримали інформацію про комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, гарантувати їм сприятливе сімейне оточення, підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи. Учасників зустрічі також поінформували щодо критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування.

Фото без описуФото без опису

 

Служба у справах дітей