Фото без описуКожна доля  учасника війни непроста… Вони боролися за МИР на рідній землі, відстоювали право на людяність та мирне життя у своїй країні, захищали майбутнє дітей. Староста Пасічнянського старостинського округу Анатолій Базелюк із завідуючою Пасічнянським сільським Будинком культури Валентиною Семенюк вшанували пам'ять загиблих у Другій Світовій війні покладанням квітів до могили невідомого солдата.

 Невимовним болем щемить серце нині, коли вночі 24 лютого 2022 пекельна «війна» охопила мирних українців… У долях фронтовиків відображається історія буття. Важливим моментом була зустріч працівників органу місцевого самоврядування та культури із ветераном Андрієм Кравчуком, якому вже минуло 97 років.  Староста Анатолій Базелюк та бібліотекар Галина Палага відвідали фронтовика вдома. Він залишився один із учасників бойових дій Другої Світової війни на Старосинявщині.

Кравчук Андрій Михайлович народився в с.Рідкодуб 1926 року. Ще зовсім юним призвали його до участі бойових дій у Великій Вітчизняній війні - у 19 років. Це було в кінці 1944 року, брав участь в боях за визволення європейських країн. У першому бою поранений, відправлено в госпіталь, де й зустрів Перемогу 1945-го.

Все життя після війни працював у ДП ДГ «Пасічна» - 44 роки стажу. Нагороджений Орденом «Отечественной войны ІІ степени».

Вшанування пам’яті загиблих у Другій Світовій війні пройшло і в інших населених пунктах громади – Сьомаки, Теліжинці Мшанець, Лисанівці, Адампіль, де працівники селищної ради та місцеві жителі поклали до підніжжя пам’ятників та могил живі квіти і вшанували пам'ять  хвилиною мовчання.

Дякуємо за Перемогу!  Мирного неба вам, добра і злагоди!


 Відділ організаційно-кадрової роботи

селищної ради