Фото без описуІз 01 січня 2023 року до  сьогодні 10.04.23 р. близько 750 ВПО залишаються проживати в громаді. Продовжують ще прибувати переселенці з тимчасово окупованих міст України.

На базі селищної ради з початку продовжують працювати координаційні центри з надання гуманітарної допомоги переселенцям у приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря» та при Старосинявському територіальному центрі соціального обслуговування:

  • за  продуктами харчування звернулося за допомогою всього 350 родин, (надано допомогу 1420 членам родин, зверталися повторно).

    -у координаційний центр з надання гуманітарної допомоги (де видають одяг, взуття для дорослих)  звернулося всього 42 родини, (понад 76 осіб).

Працівники ЦНАП працюють кожного дня без перерви. На сьогодні відділом з питань соціального захисту населення з початку 2023 року до сьогодні за електронною системою «Соціальна громада» внутрішньо переміщеним особам (вимушеним переселенцям) - сформовано та видано 96 довідок; прийнято  всього 714  справ про надання допомоги; сформовано 458 справ на усі види соціальних допомог.

У селищній раді продовжують приймати заяви від власників житла, які надали прихисток переселенцям, для оформлення компенсації за комунальні послуги. Станом на 10.04.2023 р. сформовано 35 справ, зареєстровано 116 переселенців. Власники житла щомісяця поновлюють заяви на виплату комунальних послуг.

Робота над соціальним забезпеченням внутрішньо-переміщених осіб триває.

 

Оперативний штаб ЦЗН та НС селищної ради